Tänään tv:ssä: Asia saattaa tulla monille yllätyksenä, mutta tämä elokuva on viime vuosien parhaita kotimaisia

Elokuvassa keskitytään nimihenkilön varhaisvuosiin.

2.12.2023 08:00

Riku Nieminen tekee Juice-elämäkertaelokuvassa upean roolisuorituksen, vaikka monet sitä ennakkoon epäilivät. Niemisen esittämänä Juice on uskottava sekä ujona muusikonalkuna, sanavalmiina suosikkiesiintyjänä että traagisena alkoholistina.

Yhtä lailla hieman yllättäen Juice osoittautui ilmestymisvuotensa 2018 ehkä parhaimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi. Juice on surumielinen ja hallitusti ohjattu kokonaisuus, jossa ei turhia kaunistella. Elokuvassa näytetään enemmän menestyksen varjopuolia kuin itse menestystä.

Teppo Airaksisen (Kulman pojat, Napapiirin sankarit 2, Supercool) vuonna 2018 valmistuneen ohjaustyön ajankuva on rakennettu huolella. Elokuva näyttää ihastuttavan rakeiselta ja värimaailmaltaan punertavalta kuin 1970-luvun värivalokuvat.

Elokuvassa keskitytään Juicen uran varhaisvuosiin. Juice kirjoittaa runoja ja opiskelee yliopistossa. Hän tutustuu Mikko Alataloon (Antti Tuomas Heikkinen) ja Harri Rinteeseen (Pekka Strang) ja ryhtyy hieman vastahakoisesti uuden bändin keskushahmoksi.

Samoihin aikoihin Juice rakastuu Marjaan (Iida-Maria Heinonen), josta tulee tärkeä tukija ja rohkaisija.

Juice esitetään nyt televisiossa kahteen otteeseen:

  • La 02.12.2023 klo 21.10, Nelonen
  • Su 03.12.2023 klo 21.00, JIM

Elokuva löytyy myös Viaplaysta ja Ruutu Plussasta. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia