Tänään tv:ssä: Hyväntuulinen toimintaseikkailu ei ota pöhköilyään liian vakavasti

IMDb-arvosana 7,3.

Marvel-tuotanto Ant-Man on sekoitus Iron Mania ja Guardians of the Galaxya.

Sen sävy on kevyen seikkailullinen, jopa humoristinen. Sen päähenkilö on hyväsydäminen rikollinen. Hänellä itsellään ei ole supervoimia, vaan kyvyt juontuvat Marvel-tieteen suomista mahdollisuuksista – vaikkakin niiden käyttö melkoisia yliluonnollisuuksia mahdollistaakin.

Elokuva soveltaa sarjakuvien vuosikymmenten mittaista historiaa luovasti. Alkuperäinen Ant-Man, Michael Douglasin esittämä Hank Pym on tiedemies, joka on vetäytynyt eläkkeelle ja vienyt mukanaan kutistuskeksintönsä salaisuuden sen pelottavat sotilaskäyttömahdollisuudet ymmärtäen.

Kun vähemmän puhdassydäminen oppipoika väen väkisin yrittää toisintaa keksintöä, Pym saa näkökenttäänsä Paul Ruddin näyttelemän Scott Langin.

Lang yrittää olla toistamatta rikollista menneisyyttään, mutta kun ex-vangin on vaikea saada työpaikkaa ja sitä myötä rakkaan tyttären tapaamisoikeuksia, on moraalin aika joustaa. Pym taivuttelee Langin konnaksi hyvän asian puolesta: tunkeutumaan hyönteisen kokoisena ja muurahaisia ajatuksilla kontrolloiden pahan Darren Crossin (Corey Stoll) laboratoriolinnoitukseen ja tuhoamaan tämän keksinnön ennen kuin se päätyy vääriin käsiin.

Koomikkona aiemmin tunnettu Rudd vetää Langin roolin sopivan rennosti mutta sydämellisesti. Hyväntuulinen ja letkeästi näytelty toimintaseikkailu ei ota missään vaiheessa pöhköilyään liian vakavasti. Mutkattomassa tarinassa ei myöskään esiinny monia muita supersankarirymistelyjä vaivaavaa mammuttitautia.

Keikkaelokuvan kaavaa hyönteismäisesti hyödyntävä Ant-Man ei mullista elokuvakerrontaa, mutta tarjoaa silti omassa lajissaan hyvinkin viihdyttävän elämyksen.

Ant-Man esitetään Nelosella keskiviikkona 27.01.2021 klo 21.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat