Tänään tv:ssä: Ihmissuhteet menevät hupaisalla tavalla sotkuun – elokuvan suomenkielinen nimi on todella osuva

IMDb-arvosana 6,4.

5.10.2022 06:30

Olivier Assayasin (Kesähetket, Clouds of Sils Maria) elokuva Rivien välissä (Doubles vies) ilmestyi vuonna 2018. Siinä kuvataan ajankohtaista mediamurrosta. 

Alain (Guillaume Canet) on kirjakustantaja joka yrittää pysyä kehityksessä mukana. Léonard (Vincent Macaigne) on vanhan liiton kirjailija, jota eivät blogit tai e-kirjat kiinnosta. 

Leonard haluaisi vain kirjoittaa omaan elämäänsä pohjautuvia kirjoja, mutta digikelkkaan hypännyt Alain ei halua julkaista hänen uutta teostaan.

Alainin vaimolla Selenalla (Juliette Binoche) taas on erilaisia ongelmia: hän on näyttelijä suositussa poliisisarjassa mutta haluaisi tehdä jotain kunnianhimoisempaa.

Kustannusmaailma ja sen murros jää loppujen lopuksi taka-alalle, ja siinä elokuvan suomenkielinen nimi onkin osuva. Kyse on ennen kaikkea rivien välistä paljastuvista suhteista, jotka menevat hupaisalla tavalla sotkuun. 

Rivien välissä edustaa ranskalaisen elokuvan lajityyppiä, jollaisia on nähty paljon: se on täynnä kohtauksia, jossa pariisilaiset älyköt keskustelevat loputtomiin viinilasin ääressä. Mutta kun dialogi on taitavasti kirjoitettua ja näyttelijät erinomaisia, niin lopputulos on nautittava elokuva.

Rivien välissä esitetään Yle Teemalla 5.10.2022 klo 21.45. Elokuva on katsottavissa Areenassa 3.11.2022 saakka. Alla traileri.

Lisää luettavaa