Tänään tv:ssä: Jos tiedemiehiltä kysytään, mikä on kaikkien aikojen onnistunein aikamatkaelokuva, niin vastaus on aika yllättävä

IMDb-arvosana 7,8.

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1989 valmistunut Paluu tulevaisuuteen osa II.

Robert Zemeckisin ohjaaman klassisen aikamatkailutrilogian kakkososassa Marty McFly (Michael J. Fox) matkaa professoriystävänsä (Christopher Lloyd) kanssa tulevaisuuteen pelastamaan omia lapsiaan. Samalla Marty laittaa aikajatkumon sekaisin, jolloin kaikki osalliset ovat pyörällä päästään.

Kuuluisa yhdysvaltalainen tähtitieteilijä Carl Sagan (1934–1996) oli sitä mieltä, että Paluu tulevaisuuteen osa II oli kaikkien aikojen paras aikamatkailusta kertova elokuva. Hänen mielestään aikamatkailu oli elokuvassa esitetty tieteen näkökulmasta oikealla tavalla. Jos aikamatkailu olisi mahdollista, aikajanat käyttäytyisivät kuten elokuvassa nähdään.

Myös toinen tunnettu tähtitieteilijä Neil deGrasse Tyson on löytänyt elokuvasta paljon asioita, jotka ovat sittemmin toteutuneet. Hän tosin löysi elokuvasta myös virheitä. Neil deGrasse Tyson kävi läpi elokuvan tulevaisuuskuvaa Twitterissä vuonna 2015 samana päivänä, johon osa elokuvasta sijoittuu.

Paluu tulevaisuuteen osa II esitetään Subilla viikon sisällä kahteen otteeseen:

  • Ke 20.01.2021 klo 21.00
  • Ti 26.01.2021 klo 03.35