Tänään tv:ssä: Kevin Spacey sai lähteä tästä elokuvasta kesken tuotannon – Tilalle astunut näyttelijä teki Oscar-tason suorituksen

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2017 valmistunut All the Money in the World.

10.2.2020 06:30

Veteraaniohjaaja Ridley Scottin (Alien, Blade Runner) tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo miljardööri J. Paul Gettyn lapsenlapsen kidnappauksesta vuonna 1973.

Maailman rikkain mies tunnettiin nuukuudestaan, eikä hän suostunut maksamaan penniäkään lunnasrahoja. Sen sijaan hän värväsi CIA:ssa aiemmin toimineen työntekijänsä selvittämään tapausta.

Asetelmasta syntyy vetävä kidnappausdraama. Visuaalisesti tyylikkään elokuvan ajankuva on rakennettu huolella. Onkin uskomatonta, että osa kohtauksista kuvattiin uudelleen, kun ensi-iltaan oli vain kuukausi aikaa.

Gettyn rooliin alun perin pestatun Kevin Spaceyn kohtaukset poistettiin ahdistelukohun takia. Christopher Plummer astui pikavauhtia tilalle ja teki samalla Oscar-ehdokkuuden saaneen suorituksen.

Plummer on elokuvan kantava voima, mutta myös Michelle Williams on erinomainen surun murtamana äitinä. Kolmannessa keskeisessä roolissa nähdään Mark Wahlberg.

All the Money in the World esitetään TV2-kanavalla maanantaina 10.02.2020 klo 21.00. Katso traileri alta.


 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia