Tänään tv:ssä: Mies ja alaston ase -elokuvien tähti teki vuonna 1996 pöljän komedian – ”Nautittavaa katseltavaa”

IMDb-arvosana 5,3.

1.10.2023 08:00

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1996 valmistunut Spy Hard – lupa läikyttää.

Mies ja alaston ase -elokuvista tuttu Leslie Nielsen on Dick Steele eli Jorma Teräs. Hän on salainen agentti WD-40 ja yhden miehen armeija.

Teräs on viettämässä eläkepäiviään, kun uusi tehtävä koittaa: Kauna (Andy Griffith), Teräksen arkkivihollinen on tuhoamassa maailmaa. Teräksen aisapariksi värväytyy Veronique Ukrinsky eli Agentti 3.14 (Nicollette Sheridan).

Elokuvan parasta antia eivät ole sen vitsit, jotka ovat melkein aina typeriä ja lapsellisia, vaan parodioitavien elokuvien bongailu. James Bond -elokuvat saavat kovaa kyytiä, samoin Rambot, Tosi valheita, Yksin kotona, Die Hard ja Speed. Mukaan mahtuu vielä järkyttävän hieno hupiversio Pulp Fictionista.

Cameoitakin voi bongata mukavasti. Alun helikopterikuljettajana on tietenkin Mr. T, Ray Charles nähdään huvittavana bussikuskina ja Hulk Hogan pyörähtää paikalla elokuvan loppupuolella. Meno on hulvatonta kreisihuumoria.

Leslie Nielsen hoitaa hommansa sujuvasti. Äijän roolityö on nautittavaa katseltavaa.

Spy Hard – lupa läikyttää esitetään Subilla sunnuntaina 01.10.2023 klo 21.00. Elokuva kuuluu myös Disney Plussan valikoimaan. Katso traileri alta.

Arvio: Leffatykki / Sgt.Rane

Lisää luettavaa