Tänään tv:ssä: ”Mitä helvettiä tuo oli?” Vuoden 2018 toimintaelokuva on kuin pöljä parodia itsestään

IMDb-arvosana 5,6.

26.1.2023 05:00

Vuoden 2018 elokuvassa Megalodon sukellusvene makaa toimintakyvyttömänä Tyynenmeren pohjassa jouduttuaan massiivisen hain hyökkäyksen kohteeksi.

Meritieteilijä palkkaa pelastussukelluksen asiantuntijan pelastamaan miehistön tältä jättiläismäiseltä yli 23 metrin pituiselta esihistorialliselta hailta.

Ei ole ehkä sopivaa sanoa tätä, mutta sanotaan kuitenkin: haileffat ovat mahtavia. Ehkä siksi, että Tappajahain jälkeen niistä ei ole edes yritetty tehdä hyviä.

Jason Turteltaubin elokuvakin näyttää olevan vain häpeilemätöntä parodiaa itsestään. Monikulttuurinen ja laaja näyttelijäkaarti on värvätty vain tekemään huomioita, kuten ”Mitä helvettiä tuo oli?”, ”Tuolla on jotakin” tai viimein ”Apua, se on hai”.

Se ei tosin koske kiinalaisia, jotka ovat paitsi osatuottajia myös älykkäämpiä ja kauniimpia kuin muut. Ja ilmeisesti myös tuoksuvat paremmalta.

On käsittämätöntä, että Megalodonin simppeli tarina perustuu ihan oikeaan romaaniin.

Ihmiset ensin häiritsevät oliota, jonka on luultu kuolleen sukupuuttoon. Sitten esihistoriallinen tappokone päättää tervehtiä ihmisiä.

Seuraavaksi kuvaan tulee mukaan Jason Statham.

Syntyy tuhoa, kunnes joku muistaa lausua ympäristöviestin: ”Teimme sen taas: ensin löysimme ja sitten tuhosimme.”

Haileffat ovat mahtavia!

Megalodon esitetään Subilla torstaina 26.01.2023 klo 21.00. Elokuva kuuluu myös Prime Videon valikoimaan. Katso traileri alta.

Arvio: Marta Bałaga

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa