Tänään tv:ssä: Aivan upea merihenkinen seikkailuelokuva – näyttelijä vaaransi oman ja kanssanäyttelijänsä hengen

IMDb-arvosana 7,4.

Päivitys 6.4.2020 kello 12:30. Jutussa kerrottiin aiemmin Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla -elokuvasta.

Illalla televisiosta esitettävä Kuninkaan mies: Maailman laidalla on kelpo elokuva. Harmi kyllä se ei ollut mikään valtava menestys lippuluukuilla – ihme sinänsä.

Elokuvassa näytellyt James D’Arcy muisteli aikoinaan lämmöllä aikaansa elokuvan kuvauksissa. Se oli hänen ensimmäinen iso roolinsa, eikä tunnelmaa latistanut edes se, että Russell Crowe vaaransi hänen ja oman henkensä kuvauksissa. D’Arcy muisti toivoneensa, ettei Crowe olisi vaarantanut henkeään näyttelemisen vuoksi, mutta toisin kävi.

Kuvauksissa D’Arcyn ja Crowen piti kiivetä laivan mastoon. Turvavälineiksi tarjottiin valjaita, mutta Crowe ei suostunut käyttämään niitä. Ainakin yksi syy tempaukseen oli se, ettei niitä tarvitsisi poistaa jälkeenpäin digitaalisesti.

D’Arcy puolestaan puki valjaat päälleen. Kun parivaljakko oli ylhäällä, Crowe kysyi: ”Näetkö minulla valjaita?” D’Arcy ehti mutista jotain, johon Crowe vastasi: ”Ota ne pois.” D’Arcy yritti vielä sanoa, että ne voidaan poistaa tietokoneella, jonka jälkeen Crowe mulkaisi D’Arcya ”Russell Crowe -katseella” ja sanoi vielä kerran: ”Ota. Ne. Pois.”

Crowen ansiosta säästyi ainakin efektibudjettia. D’Arcy on näytellyt myös muun muassa Dunkirk ja Pilvikartasto -elokuvissa.

Elokuva näkyy Sub-kanavalta tänään 6.4.2020 kello 21.00.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut