Tänään tv:ssä: Ultraväkivaltainen mestariteos on 2000-luvun paras amerikkalainen rikoselokuva

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2011 valmistunut toimintatrilleri Drive.

Ryan Gosling on tyylitellyn elokuvan pääosassa kylmäpäinen stuntmies, joka osallistuu öisin vaarallisiin ryöstöihin ajamalla pakoautoa. Oman tiensä kulkija rakastuu yllättäen naapuriinsa, nuoreen äitiin Ireneen (Carey Mulligan), jonka menneisyys vetää vaaralliseen alamaailmaan. Pelastaakseen rakkaansa kuskin täytyy vaihtaa suurempi vaihde silmään ja antaa kaikkensa keinoja kaihtamatta. Nicolas Winding Refn voitti elokuvasta parhaan ohjaajan palkinnon Cannesissa vuonna 2011.

Elokuva sai Episodin arviossa täydet viisi tähteä. ”Rikostarina on jännittävintä ja tyylikkäintä genressään aikoihin”, kirjoitti Mikael Helenius.

Drive on mahanpohjaa kiristelevän väkivaltainen ja brutaali elokuva, mikä vie sen muutamalla sykäyksellä ulos Hollywood-toiminnan kesystä kaanonista”, arviossa sanottiin.

Monissa muissakin arvioissa elokuvaa ylistettiin.

Episodiinkin kirjoittava Tuomas Riskala kirjoitti näin: ”Julma ja räjähtävä. Herkkä ja intensiivinen. Ultraviileä ja ultraväkivaltainen. Refn on ohjannut parhaan amerikkalaisen rikosdraaman sitten Michael Mannin Heat – ajojahdin (1995).”

Onko Drive 2000-luvun paras rikoselokuva? Tarkista oma näkemyksesi. Drive esitetään Herolla perjantaina 08.07.2016 klo 23.00.

Aiheeseen liittyvät elokuvat