Tänään tv:ssä: Vuoden 2002 Oscar-voittaja on harvinainen tapaus – ”Syvältä viiltävä tarina palkitsee katsojansa”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2002 valmistunut Tunnit.

Ylistetty draama sijoittuu kolmelle eri aikatasolle. Elokuvassa seurataan yhtä päivää kolmen naisen elämässä. Kaikkien kohtalot menevät kiehtovalla tavalla ristiin.

Englannin maaseudulla 1920-luvulla Virginia Woolf (Nicole Kidman) kirjoittaa romaania ja kamppailee  itsemurha-ajatusten kanssa.

Toista lastaan odottava kotirouva (Julianne Moore) 1950-luvun vaihteen Los Angelesissa huomaa elämänsä olevan umpikujassa.

Nykypäivän New Yorkissa Meryl Streepin esittämä kustannustoimittaja on järjestämässä juhlia aidsiin sairastuneelle ex-miehelleen

Tunnit sai ylistävän vastaanoton ja lukuisia palkintoja. Nicole Kidman voitti roolistaan parhaan naispääosan Oscarin.

Tunnit on harvinaisuus: runollinen ja syvältä viiltävä tarina ilman turhaa sentimentaalisuutta tai siirappisuutta. Vaikka siinä on jatkuvasti alakuloinen vire ja teemat tuntuvat raskailta kuin kivet Virginia Woolfin taskuissa, itse elokuva ei masenna vaan palkitsee katsojansa. Katsottuaan Tunnit ymmärtää miten jokainen elämä on ainutlaatuisen arvokas ja täynnä käyttämättömiä mahdollisuuksia”, kirjoitetaan Episodin arvostelussa.

Ohjauksesta vastaa Stephen Daldry (Billy Elliot, Lukija).

Tunnit esitetään Subilla keskiviikon ja torstain välisenä yönä 30.01.2020 klo 00.00. Katso alta, kun Nicole Kidman noutaa Oscar-pystin vuoden 2003 gaalassa.

Aiheeseen liittyvät elokuvat