Tänään tv:ssä: Vuoden 2008 jännäri sai murska-arviot – Päätähtikin myöntää: ”Se oli huono elokuva”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2008 valmistunut The Happening.

5.2.2020 05:00

Elokuva alkaa tavallisen näköisellä aamulla New Yorkin Central Parkissa. Yhtäkkiä puistonpenkillä istuva nuori nainen alkaa käyttäytyä oudosti ja tekee lopulta verisen itsemurhan.

Vain minuutteja myöhemmin järjettömältä näyttävien itsemurhien aalto on levinnyt lähikortteleihin, joiden talojen katoilta ihmiset heittäytyvät kuolemaansa kuin järjiltään oleva sopulilauma.

Mark Wahlberg esittää philadelphialaista opettajaa, jolla on avio-ongelmia vaimonsa (Zooey Deschanel) kanssa. Pari on lisäksi lapseton. Kun itsemurha-aalto leviää ympäri itärannikkoa ja saavuttaa Philadelphian, pari joutuu pakenemaan yhdessä John Leguizamon esittämän matematiikanopettajan ja tämän tyttären kanssa.

Turvapaikan etsintää vaikeuttaa se, että yhteiskunnan rakenteet alkavat kirjaimellisesti murtua pakenijoiden ympärillä.

The Happening sai ilmestyessään huonot arviot. Rotten Tomatoes -sivuston tuoreusprosentti on surkeat 18.

Shyamalan teki läpimurron elokuvalla Kuudes aisti (1999), joka sai erinomaiset arvostelut. Vielä seuraavaa elokuvaa Unbreakable (2000) kiiteltiin, mutta sen jälkeen Shyamalanin elokuvat eivät kriitikoilta ole juuri kehuja saaneet, eikä yleisökään aina ole lämmennyt.

The Happeningin kohdalla jopa päätähti Mark Wahlberg on sanonut, että olihan se huono elokuva, mutta hän sai sentään näytellä opettajaa poliisin tai rikollisen sijaan.

The Happening esitetään Subilla keskiyöllä. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa