Tänään tv:ssä: Vuoden 2013 tieteiselokuva tuotettiin jättibudjetilla – ”Hirviöelokuvien märkä uni”

IMDb-arvosana 6,9.

3.2.2021 05:00

 

Vuonna 2013 valmistunut Pacific Rim on Hellboy-elokuvilla ja Pan’s Labyrinthillä maineensa luoneen Guillermo del Toron suurin ja kallein elokuva. Robottien ja merestä nousevien hirviöiden taistelusta kertovaan elokuvaan upotettiin rahaa arviolta 200 miljoonaa dollaria, vaikka siinä ei näyttele yhtään suurta tähteä.

Eräänlaisia tähtiä elokuvassa ovatkin tunnettujen näyttelijöiden sijaan valtavat robotit ja hirviöt.
Jättimäiset kaiju-hirviöt terrorisoivat maapalloa. Godzilla-elokuvista tuttuja monstereita vastaan kehitetään yhtä massiivisia Jaeger-taistelukoneita, joita ohjataan kahden pilotin voimin.

Elokuvan keskushahmo on Jaeger-ohjaaja Raleigh (Charlie Hunnam), joka on veljensä kuoleman jälkeen ripustanut robottiohjaimet naulaan. Jaeger-komentaja (Idris Elba) värvää hänet uudestaan hommiin, ja uudeksi pariksi valitaan Mako Mori (Rinko Kikuchi), jolla on puolestaan ikäviä kokemuksia kaijujen hyökkäyksestä lapsena.

Pacific Rim tuntui ennakkotietojen perusteella hirviöelokuvien ystävän märältä unelta, ja sellaiseksi se myös osoittautuu. Massiiviset Jaeger-robotit ovat elokuvassa parasta. Se, että robotin ohjaimissa on kaksi kuljettajaa, joiden on löydettävä henkinen yhteys, tuo tarinaan psykologista syvyyttä, joka niin helposti tämäntyyppisissä seikkailuissa jää puuttumaan.
Pacific Rim on kekseliäs ja visuaalisesti nautittava elokuva, johon ei voi olla ihastumatta.

Elokuvalle tehtiin heikon vastaanoton saanut jatko-osa, jonka ohjasi del Toron sijaan Steven S. DeKnight.

Pacific Rim esitetään Nelosella seuraavasti:

  • Ke 03.02.2021 klo 21.00
  • Ma 08.02.2021 klo 22.00

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa