Tänään tv:ssä: Yllättävää! Vuoden 2017 hittielokuva nousi maailman parhaaksi elokuvaksi – Kyseessä vieläpä jatko-osa

Tällä hetkellä elokuvan tuoreusprosentti on 99.

3.6.2023 05:00

Karhuherra Paddington on vuoden 2017 jatko-osassa kotiutunut Lontooseen. Duffelitakkinen ja huopahattuinen karhu viettää Brownien luona varsin mukavaa elämää.

Lucy-tädin 100-vuotissyntymäpäivä lähestyy. Lahjaksi Paddington löytää Gruberin (Jim Broadbent) antiikkipuodista vanhan Lontoo-aiheisen ponnahduskirjan.

Koska kirja osoittautuu arvokkaaksi, päättää Paddington ryhtyä ikkunanpesijäksi. Kirjaan iskee silmänsä myös Phoenix Buchanan.

Ikääntyvän näyttelijän hohdokkaat päivät teatterilavoilla ovat vaihtuneet koiranruokamainoksiin. Hugh Grant on loistava pahisnäyttelijän roolissa.

Paul Kingin ohjaama Paddington (2014) hurmasi katsojat. Toinen osa on yhtä mukaansatempaava. Erikoistehosteet ja animointi ovat taidokkuudessaan omaa luokkaansa.

Elokuvassa herää henkiin Michael Bondin luoma ja Peggy Fortnumin kuvittama Paddington-kirjojen Lontoo, lumoava satukaupunki.

Paddington 2  sai kriitikoilta ylistävät arviot. Itse asiassa niin ylistävät, että siitä tuli Rotten Tomatoes -sivuston korkeimmalle nostettu elokuva. Sen tuoreusprosentti nousi tasan sataan.

Jopa maailman parhaaksi ylistetty Citizen Kane jäi kakkoseksi, kun sen lukema putosi 99 prosenttiin yhden negatiivisen arvion löydyttyä arkistojen kätköistä.

Sittemmin myös Paddington 2 joutui luovuttamaan ykköstilansa, sillä siitäkin ilmestyi yksi negatiivinen arvostelu. Joka tapauksessa uskomaton saavutus animaatiolle, joka on vieläpä jatko-osa.

Paddington 2 nähdään nyt TV5-kanavalla kolmeen otteeseen:

  • La 03.06.2023 klo 18.50
  • Su 04.06.2023 klo 16.45
  • La 10.06.2023 klo 13.40

Suoratoistona elokuva löytyy tällä hetkellä seuraavista palveluista: HBO Max, Netflix, Elisa Viihde Viaplay, Ruutu, Telia Play. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa