Tärkeä Disney-sijoittaja kehottaa yhtiötä julkaisemaan tulevan Marvel-elokuvan suoraan streamipalvelussa

Näkökulma se on tämäkin.

Suuremman luokan Disney-sijoittaja Dan Loeb, Third Point -nimisen hedgerahaston johtaja, omistaa noin miljardin dollarin siivun Disneystä. Loeb onkin iso tekijä Disneyn omistajahierarkiassa.

Disney ilmoitti keskittävänsä huomionsa Disney Plussaan tulevaisuudessa. Tämän takia esimerkiksi Pixarin tuleva elokuva Soul siirrettiin suoraan Disney Plussaan. Sen ensi-ilta on joulupäivänä.

Mulanilla kokeiltiin jo jäätä. Elokuvan vuokrahinta on 29,99 dollaria Disney Plussan premium-palvelussa.

Loeb kehottaa siirtämään odotetun Black Widow’n julkaisun suoraan streamipalveluun, sillä elokuvan avulla yhtiö saisi uusia tilaajia ja samalla vanhat tilaajat pysyisivät palvelussa.

– Netflixillä on jättimäinen tilaajamäärä ja juuri sen avulla Netflix pystyy tuottamaan uutta sisältöä niin paljon. Disney ei ole vielä samassa tilanteessa, mutta yrityksen täytyy päästä sinne pian. Jos he eivät ylitä tilaajamäärissä tiettyä kriittistä pistettä, tulevat he olemaan altavastaajia aina, Loeb sanoo.

Disney Plussalla on jo yli 60 miljoonaa tilaajaa. Disneyn toimitusjohtaja Bob Chapek asetti tämän riman viisivuotissuunnitelmaa varten. Rima ylitettiin kahdeksassa kuukaudessa.

Onnistuuko 200 miljoonaa tilaajaa vuoteen 2025 mennessä?

– Olen ymmärtänyt niin, että nämä vanhan koulun pomot eivät halua julkaista tentpole-elokuvia streamipalvelussa, vaan haluavat mieluummin siirtää ne ensi vuoteen. He eivät oikein tunnu ymmärtävän minkälainen peto heillä on käsissään. Näillä elokuvilla on uskomaton arvo. Yritykset kuten Microsoft ja Amazon ovat jo ymmärtäneet tällaisten tuotteiden arvon, Loeb sanoo.

Loeb veikkaa osan elokuvateattereista selviytyvän koronakriisistä, mutta teatterielokuvista tulee tulevaisuudessa ennemminkin luksuskokemuksia kuin elokuvankatselun normi.

Saapa nähdä.

Lähde: Comicbook

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut