Teemu Nikin uusi elokuva kilpailee yleisöpalkinnosta Venetsian elokuvajuhlilla – Katso elokuvan traileri!

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

Pitääkö Kauppatorin nimi muuttaa Suomalaisen elokuvan toriksi?

Venetsian elokuvajuhlilla on esillä sinivalkoista väriä, kun Teemu Nikin uusin elokuva Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia saa ensi-iltansa Orizzonti Extra -sarjassa. Episodi uutisoi elokuvasta aiemmin.

Orizzonti Extra -palkinnon voittaa se elokuva, joka on saanut eniten yleisöääniä. Yhteensä kahdeksan elokuvaa kilpailee sarjassa. Elokuvan pääroolissa nähdään MS-taudin vuoksi sairauseläkkeelle vuonna 2013 jäänyt näyttelijä Petri Poikolainen. Kuten näyttelijä itse, myös elokuvan päähenkilö on sokea ja halvaantunut rinnasta alaspäin.

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia kertoo miehestä, joka päättää lähteä rakkaansa luokse, mutta joutuu turvautumaan matkalla viiden tuntemattoman apuun. Episodin haastattelussa viime vuodelta, Nikki kommentoi elokuvaa näin: ”Tehtiin Armomurhaajan hengessä ja siitä tuli ihan helvetin hyvä. Koko leffa on sokean hahmon näkökulmasta.”

Suomessa elokuva saa ensi-iltansa 10. syyskuuta. Nikki on ohjannut aiemmin muun muassa elokuvat Armomurhaaja ja Nimby. Katso uuden elokuvan traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut