Tiedätkö, mikä oli ensimmäinen pieru Hollywood-elokuvassa? Disney päästi pierun myöhään

Vakavaa asiaa.

31.7.2023 10:01

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, missä elokuvassa kuultiin ensimmäinen pieru? Ensimmäinen pieru kuultiin The Weekin mukaan mahdollisesti Yasujiro Ozun elokuvassa Hyvää huomenta (1959), mutta länsimaiseen elokuvaan pieru tuotiin verrattain myöhään.

Ilmeisesti kunnia menee Mel Brooksin Villiä hurjemmalle lännelle (1974), jossa nähtiin ikoninen kohtaus leirinuotiolla. Kohtauksessa lännen miehet syövät papuja ja haisevat.

Collider kertoo, että ensimmäinen pieru Disney-elokuvassa kuultiin vasta Leijonakuninkaassa (1994). Mahdollisuuksia olisi median mukaan ollut – Collider listaa, että hypoteettinen mahdollisuus pieruille olisi ollut ainakin Pinokkiossa ja Peter Panissa, mutta häveliäinä ihmisinä sellaista ei nähty.

Leijonakuningasta valmisteltiin samaan aikaan kuin Pocahontasta, jota pidettiin Disneyn suursatsauksena. Leijonakuningas sen sijaan oli ”kokeilu”, johon ei kiinnitetty yhtä paljon huomiota. Elokuvan toinen ohjaaja Rob Minkoff kertoo, että tunnelma elokuvaa tehdessä oli levoton.

”Kokeilimme kaikkea. Mitä tahansa. Sääntöjä ei ollut.” Se saattaa olla syy sille, miksi Pumba sai mahdollisuuden päästää ilmaa. Toista kertaa ei nimittäin ole tullut. Metro kertoo, että viime vuonna Disney jätti esittämättä jakson australialaisesta lastenohjelmasta Blueysta, koska hahmojen isä piereskelee.

Lisää luettavaa