Tiesitkö? Han Solon karboniittiin sullomiselle oli todellisen maailman syy – ei ollut suunnitelmissa

Jaa näinkös se menikin?

21.2.2020 23:33

Imperiumin vastaiskussa (1980) oli muistettava kohtaus, jossa Han Solon kohtalona on joutua karboniittiin. Se ei kuitenkaan ollut alun perin mukana juonikuvioissa.

Lando Calrissian petti Imperiumin vastaiskussa elokuvan sankarit, jolloin heidät luovutettiin Darth Vaderille. Solo päätyi tämän vuoksi karboniittilaattaan.

Alkuperäisissä suunnitelmissa Darth Vaderin ei pitänyt koskaan vangita Soloa. Sankarillisen lurjuksen olikin tarkoitus lentää Chewbaccan kanssa kaukaisuuteen elokuvan lopussa.

Star Warsien luoja George Lucas joutui kuitenkin muuttamaan juonta Harrison Fordin vuoksi. Näyttelijä oli Imperiumin vastaiskun aikoihin jo nouseva Hollywood-tähti, eikä ollut varmaa haluaako hän palata Jedin paluu -elokuvaan. Hänellä oli niin ikään työn alla ensimmäinen Indiana Jones -elokuva Kadonneen aarteen metsästäjät (1981). Lucas päättikin jäädyttää Solon karboniittiin epävarman tulevaisuuden vuoksi.

Fordia ei myöskään sitonut sopimus kuten Mark Hamillia ja Carrie Fisheriä, sillä Ford oli tehnyt sopimuksen vain Tähtien sodasta. Eräässä vaiheessa Ford toivoi, että Solo kuolisi jonkinlaisella uhrauksellisella ja sankarillisella tavalla. Lucas ja käsikirjoittajat halusivat kuitenkin pitää vielä vaihtoehdot avoimina.

Star Wars -tuottaja Howard Kazanjian sai lopulta vakuutettua Fordin palaamaan Jedin paluu -elokuvaan.

Lähde: Screen Rant

Lisää luettavaa