Tiesitkö? Sairaalloisen raaka Hostel-elokuva sai inspiraationsa todellisuudesta

Järkyttävää.

10.5.2018 05:35

Jos olet nähnyt Hostel-elokuvan, tiedät, miksi se on saattanut saada jotkut jopa karttamaan itäeurooppalaisia halpoja majoituskohteita.

Elokuvassa kerrotaan halvasta slovakialaissesta majoituspaikasta, joka on kuuluisa kauniista naisistaan. Reppureissaavat kaverukset päättävätkin suunnata sinne – ja huonostihan siinä käy.

Yllättävää kyllä, elokuva sai inspiraationsa todellisuuden pohjalta. Elokuvan käsikirjoittaja ja ohjaaja Eli Roth kertoi löytäneensä idean netistä. Kaikki alkoi, kun hän keskusteli Ain’t It Cool News -lehden toimittajan Harry Knowlesin kanssa.

– Harry ja minä puhuimme sairaista jutuista, joita olimme nähneet internetissä, kuten siitä tyypistä Teksasissa, joka myi palvelua, jonka kautta voi kontrolloida asetta ja metsästää leijonia sekä muuta riistaa netin välityksellä, Roth kertoi.

Puheeksi tuli myös järkyttävä sivusto, jolla myytiin tappamista – 10 000 dollarilla sai ampua ihmisen. Väitetysti ammuttavat olivat vapaaehtoisia, jotka olivat suostuneet menettämään henkensä auttaakseen rahalisesti perhettään.

Roth sanoi saaneensa idean Hostel-elokuvaan kyseisestä nettisivusta, josta Knowles kertoi hänelle.

Elokuva sai myös jatko-osia. Kakkososassa nähtiin suomalainen malli Vera Jordanova.

Lähde: Lad Bible

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia