Tiesitkö tätä Taru sormusten herrasta -elokuvista? Harvey Weinstein uhkasi laittaa Quentin Tarantinon ohjaamaan

Taru sormusten herrasta -elokuvat saivat yhteensä 17 Oscar-palkintoa.

Kuten lukuisat ja taas lukuisat tyytyväiset katsojat ovat todistaneet, oli Peter Jackson juurikin oikea henkilö adaptoimaan J.R.R. Tolkienin rakastetun Taru sormusten herrasta -romaanin elokuviksi. Mutta kuten aiemminkin on kerrottu, joutui Jackson taistella saadakseen tehdä haluamansa kolme elokuvaa.

Ian Nathanin uusi Anything You Can Imagine: Peter Jackson & The Making of Middle-Earth -kirja paljastaa Harvey Weinsteinin vastustaneen jyrkästi Jacksonin alkuperäistä suunnitelmaa adaptoida Tolkienin tarina kahdeksi elokuvaksi. Saksikäsi-Weinstein oli asian suhteen niin tosissaan, että uhkasi potkia Jacksonin ulos koko projektista ja korvata tämän itse Quentin Tarantinolla, mikäli uusiseelantilaisohjaaja ei suostuisi tekemään yhtä typistettyä elokuvaa.

”Hän sanoi, että sinä joko teet tämän tai et. Olet ulkona. Ja minulla on Quentin valmiina ohjaamaan sen”, kertoo Weinsteinin kanssa työskennellyt tuottaja Ken Kamins.

Peter Jackson vahvistaa saaneensa silloiselta Miramaxilta vaatimuksen tehdä ”radikaaleja” muutoksia, jotta Taru sormusten herrasta mahtuisi yhteen elokuvaan.

”Se olisi täysin varmasti ollut pettymys jokaikiselle sen kirjan lukeneelle”, Jackson kertoo kirjassa.

Jackson sai lopulta luvan lähteä Weinsteinin tallista myymään elokuvaideaansa muille studioille. Lopulta New Line Cinema tarttui seikkailuun ja osoitti Jacksonin näkemyksen toimineen enemmän kuin hyvin.

Lähde: The Guardian

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut