Toimituksen suosikit: Äijiä ja tolkun naisia

Episodin toimituksen suosikit ajankohtaisesta elokuvatarjonnasta palaa kesälomatauolta entistä ehompana! Tai no, ainakin entisellään.

2.8.2019 16:47

Elokuun alussa tarjolle tulee vain kaksi uutta nimikettä. Kumpikaan ei nyt suorastaan räjäyttänyt toimituksen tajuntaa, mutta toisaalta eivätpä ne pahemmin vastarintaakaan herättäneet.

Aavistuksen paremmin pärjäsi komedienne Mindy Kalingin pitkän elokuvan esikoiskäsikirjoitukseen perustuva Late Night. Kaling ei tosin ole uusi tulokas, sillä hän ammensi suositun tv-persoonan käsikirjoitustiimiin pääsevän naisen hahmoonsa omia kokemuksiaan muun muassa Konttori-sarjan miehisessä käsikirjoitusporukassa.

Samoin toisessa pääosassa nähtävä Emma Thompson hyödynsi keskusteluohjelman vetäjän roolissaan kokemuksiaan pitkän uransa ajalta. Kaiken kantaaottavuuden ohella elokuva myös yksinkertaisesti viihdyttää.

Samaa voi sanoa Fast & Furious -spin-offista Hobbs & Shaw. Jättibudjetilla toteutetun loputtoman toimintarymistelyn tiivisti hyvin yksi Episodin toimittajista lehdistönäytöksen jälkeen: ”Hölmö mutta kuitenkin pääosin viihdyttävä”.

Vaikka sisältö on puhdasta F&F:ää höpinöineen perheen tärkeydestä mahdottomien stunttien väleissä, mukana ovat vain Dwayne Johnsonin ja Jason Stathamin hahmot. Heidän on Stathamin esittämän Shaw’n, joka nyt onkin hyvä tyyppi kaikista aikaisemmista murhista huolimatta, siskon (Vanessa Kirby) avulla pysäytettävä maailman tuhoa hautovan hullun tiedemiehen juoni. Jos se ei kuulosta tarpeeksi jamesbondmaiselta, mukana on seuraavaksi 007-agentiksi ehdotettu Idris Elba pahiksen supervoimaisena käsikassarana.

Emme sanoneet, että siinä olisi mitään järkeä, sanoimme, että se on pääosin viihdyttävä.

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia