Toimituksen suosikit: Reikä maassakin on parempi kuin Hollywoodin viimeisin uudelleenlämmittely

Edellisenä viikonloppuna ohjelmistoon peräti kuusi uutta elokuvaa, eikä oikein millekään riittänyt kovin paljon katsojia. Saa nähdä, mikä on tilanne nyt, kun tulokkaita on ”vain” kolme. Tosin niistäkin vain yksi on ison budjetin viihdeleffa.

 

14.6.2019 16:06

Irlantilainen kauhuelokuva The Hole in the Ground nähtiin jo kevään Night Visions -festivaaleilla, mutta nyt se saapuu vähän laajempaan levitykseen. Nuori yksinhuoltajaäiti saapuu poikansa kanssa pikkupaikkakunnalle, mutta pian on piru merrassa, eihän tämä muuten kauhua olisi. Rakoileeko äidin mielenterveys, vai onko pojassa oikeasti jotain vialla? Ja miten asiat liittyvät metsän keskellä olevaan valtavaan doliinivajoamaan?

Osin Suomen elokuvasäätiönkin tuella tehdyssä elokuvassa nähdään täkäläisiä kykyjä. Muun muassa Kati Outinen piipahtaa pikaisesti säikyttelemässä päähenkilöitä.

Vuosina 1997–2012 tehtiin kolme Men in Black -elokuvaa, joiden tähtinä nähtiin Will Smith ja Tommy Lee Jones. Nyt franchise yritetään elvyttää uudelleen, ja eripuraisiksi mutta yhteisen sävelen löytäviksi maapallon alien-vieraiden vahdeiksi valittiin Thor- ja Avengers-elokuvista tutut Tessa Thompson ja Chris Hemsworth. Men in Black: International ei kuitenkaan lämmittänyt Episodin toimitusta. Eräskin totesi, että ensimmäistä MiB-elokuvaa yhtenä maailman viihdyttävimmistä tapauksista pitävälle uutuus on suorastaan ”ärsyttävä”.

Indiekauhun ja scifikohelluksen ohella ohjelmistoon tulee australialaisanimaatio Vili Vilperi -elokuva muutaman vuoden takaa. Sen ehti kuitenkin nähdä vain yksi toimittaja, minkä vuoksi se ei ole mukana taulukossa. Hän antoi Vili Vilperille kolme tähteä ja totesi, että vaikka se animaationa häviää etenkin amerikkalaisserkuilleen niin ulkoasultaan kuin tarinaltaankin, se hyödyntää mukavalla tavalla meidän näkökulmastamme eksoottisen kotimaansa luonteenpiirteitä.

 

 

Lisää luettavaa