Toimituksen suosikit: Juhannuksen kunniaksi – ohjelmiston parhaat leffat

Juhannusviikolla ei ohjelmistoon poikkeuksellisesti tule yhtään uutta elokuvaa – jos ei lasketa seuraavan viikon ensi-iltojen muutamaa ennakkoa. Keskikesän juhlan kunniaksi keräsimme Episodin toimituksen suosikit -taulukkoon 31 parasta parhaillaan elokuvateattereissa pyörivää leffaa.

20.6.2019 09:48

Jaa, miksi 31? Siitä yksinkertaisesta syystä, että niin moni elokuva saa taulukossa vähintään tasan kolme tähteä, mitä voidaan pitää turvallisena suosituksena. Toki joukkoon mahtuu muutama mielipiteenjakaja, josta todennäkoisesti joko pitää paljon tai jota ei voi sietää.

Poikkeus normaaliin Toimituksen suosikit -taulukkoon verrattuna on myös se, että mukaan on suvaittu elokuvia, jotka vain kaksi toimittajaa on ehtinyt nähdä. Tähän liittyy sekin, että mukana on poikkeuksellisesti kahdeksan arvioijaa, kun normaalisti tilasyistä taulukkoon on valikoitunut seitsemän tähtien antajaa. Ilman näitä myönnytyksiä taulukkoon olisi yltänyt vain 25 elokuvaa.

31 hyvää tai erinomaista elokuvaa voi pitää vallan mainiona suorituksena, sillä se tarkoittaa, että ohjelmistosta yli puolet on kelpo katsottavaa. Loppujen joukossakin on varmasti vallan katsottavia tapauksia, kuten isoja Hollywood-spektaakkeleita à la Pokémon, Men in Black, Dark Phoenix ja Godzilla II. Kevyet viihdeleffat vain eivät viime aikoina ole nirsoa ja/tai jotain parempaa odottanutta toimitusta miellyttäneet.

 

Lisää luettavaa