Toimituksen suosikit: Kotimaan matkailun elokuvaversio

Sattuneesta syystä moni odotettu iso Hollywood-elokuva on jäänyt saapumatta ohjelmistoon. Tilanteesta ovat hyötyneet kotimaiset tekijät. Tänä viikonloppuna kotimaiset elokuvat ovat kuitenkin ansainneet paikkansa ihan puhtaalla laadulla.

21.8.2020 11:31

Uskomatonta mutta totta: edellisesta Toimituksen suosikit -taulukosta on yli viisi kuukautta. Niin se aika kuluu, kun ei ole hauskaa!

Dokumentitko kuivaa luennointia? Ehei, Neiti Aika osoittaa, että tositapahtumia voi taltioida jopa runollisesti ja filosofisesti. Ohjaaja Elina Talvensaari osti asunnon, jonka mukana tuli edellisen asukkaan irtaimisto. Talvensaari ryhtyi pohtimaan yksin kuolleen naisen tarinaa tämän jälkeensä jättämien tavaroiden kautta ja päätyi miettimään omankin elämänsä tärkeysjärjestyksiä.

Tunnin mittaisen Neiti Ajan alkukuvana nähdään vartin mittainen lyhytdokumentti 1,5 metriä tilaa. Sekin lähtee tarkastelemaan elämää tavaroiden kautta, kun samassa talossa asuvien nuoremman ja vanhemman naapurin tiet kohtaavat tilan raivaamista edellyttävän remontin alla. Kuten Episodin arviossa todettiin: ”16 minuuttiin mahtuu paljon tärkeää asiaa.”

Toinen viikon kotimainen uutuus on Tottumiskysymys-elokuvastakin tutun Jenni Toivoniemen ensimmäinen oma pitkä käsikirjoitus ja ohjaus, Seurapeli. Siinä joukko kolmikymppisiä, edelleen vakavoitumisen ja aikuistumisen kynnyksellä kipuilevia ystäviä kokoontuu mökille juhlimaan synttäreitä, mikä ei kuitenkaan välttämättä ilahduta päivänsankaria.

Draamaan sekoittuu komediaa, kun seurueen jäsenet taantuvat kouluaikaisiinkin rooleihinsa. Arpien auetessa pienetkin asiat eskaloituvat vuosien aikana kasaantuneen katkeruuden myötä yllättäviin mittasuhteisiin.

Ensi viikolla ohjelmistoon tulee pitkästä aikaa ison budjetin spektaakkeli, Christopher Nolanin Tenet. Sitä odotellessa pätee edelleen viiden kuukauden takainen loppukaneetti: Pysykää terveinä!

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia