Toimituksen suosikit: Huolettaako aika jonka saimme? Ei ennenkään hyvin mennyt

Isot studiot ovat jo vetäneet isoja leffojaan ohjelmistosta, joten sopii pohtia mitä teattereissa pystyy kohta näkemään – vai pystyykö mitään. Tänä viikonloppuna ohjelmistoon sentään tulee vielä muutama uutuus.

13.3.2020 15:42

Korkeimmalle uutuuksista nousi Makoto Shinkain anime-elokuva Weathering with You. Shinkai ihastutti jo edellisellään, vuoden 2016 Your Name -animaatiolla. Kumpikin sekoittaa nuorten ihmisten suurien tunteiden taustalla totta ja fantasiaa. Onkin sanottu, että Weathering with Youn isoin ongelma on, että se ilmestyy Your Namen jälkeen.

Elokuvassa teinityttö huomaa hallitsevansa säätä jatkuvien sateiden Tokiossa. Tarinaa voi katsoa kuohuvien tunteiden ya-tarinana tai kannanottona ilmastoahdistukseen.

Ranskalaisessa La Belle Époque -draamassa vanhempi herra tympääntyy nykyaikaan, jossa asiat eivät ole menneet niin kuin hän joskus on haaveillut. Niinpä hän tarttuu lavastettuja aikamatkoja menneeseen toteuttavan firman tarjoukseen palatakseen aikaan, jolloin kohtasi elämänsä suuren rakkauden. Mutta voiko menneisyydestä ammentaa onnea, vai onko se pelkkää nostalgian hohdetta?

Vaikka Mr. Jones sijoittuu 1930-luvulle, sen valeuutisointia ja journalismin tärkeyttä korostava sanoma ei voisi olla ajankohtaisempi. James Nortonin esittämä lehtimies päättää lähteä tutustumaan Neuvostoliiton talousihmeeseen, mutta paikan päällä hän saa havaita, etteivät asiat aina ole sitä miltä näyttää.

Elämäkerrat ovat hankala lajityyppi, ja paraurheilijasta kertova Aika jonka sain kärsii sen perusongelmasta: elokuvallisen tarinan kertomisen sijaan se jää kokoelmaksi tapahtumia päähenkilön elämästä.

Pysykää terveinä!

 

Lisää luettavaa