Toimituksen suosikit: Uutuuksista ei Oscar-kaliiberin haastajiksi

Tie-elokuva, lastenelokuva ja pari genre-elokuvaa. Viikonlopun uutuuksissa on jokaiselle jotakin – paitsi niille, jotka kaipaisivat draamaa tai komediaa. Episodin toimittajien tähtitaulukossa tulokkaat joutuivat kuitenkin antamaan tilaa viime vuoden palkintogaalanimikkeille.

14.2.2020 15:50

Korkeimmalle uutuuksista sijoittui Color Out of Space. Rehellisyyden nimissä on mainittava, että kun kyseessä oli kulttikirjailija H.P. Lovecraftin teokseen perustuva kulttiohjaaja Richard Stanleyn genre-elokuva, jossa näyttelee elävä meemi Nicolas Cage, niin senhän kävivät katsomassa lähinnä moisesta pitävät. Heidän tähtensä voi siis joko ottaa auktoriteettina tai varoituksen sanana.

The Peanut Butter Falcon ei päässyt Oscar-ehdokkaaksi, mutta sen tähdet Zach Gottsagen ja Shia LaBeouf nähtiin gaalan lavalla esittelemässä lyhytelokuvakategorian ehdokkaat ja julistamassa voittaja. Gottsagenin hahmo on Down-syndroomainen nuorimies, joka karkaa hoitolaitoksesta toteuttamaan unelmaansa showpainijan urasta ja törmää LaBeoufin esittämään ajelehtijaan. Vakavista ja synkistä pohjavireistä huolimatta kyseessä on sydämellinen ja sympaattinen draama vapaudenkaipuusta.

Kotimainen Vihanpidot tuo ”vihdoin” täkäläiseen genre-elokuvaan found footage -kuvaston, kun itseään ja toisiaan kuvaavien nuorten bileviikonloppu muuttuu kauhuksi. Muutamista tehokkaista hetkistä huolimatta kokonaisuus sisältää ihan liikaa tavaraa.

Ohjelmistoon tuli myös kolmas Tiina ja Sinikka Nopolan lastenkirjoihin perustuvan sarjan elokuva Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen. Sen ehti kuitenkin nähdä ajoissa vain yksi toimittaja. Hänen kolmen tähden arvionsa voi lukea alla olevista linkeistä.

 

Lisää luettavaa