Toimituksen suosikit: Meistä puhutaan, että pidämme kaikesta

Suomen katsojatilastojen kärki on muutaman viikon pysynyt samana, mutta tämän viikon uutuudet voivat muuttaa tilanteen. Jopa Episodin toimitus piti niistä.

18.5.2018 15:51

Deadpool 2 tuli ensi-iltaan jo keskiviikkona ja teki huikean avauksen nousten suosituimmaksi Marvel-ensi-illaksi Suomessa. Jo ensimmäinen Deadpool keräsi täällä 245 000 katsojaa, joten jatko-osalla on hyvin pullat uunissa. Episodinkin toimitus piti sitä lähes yksimielisesti mainiona. Mitä todennäköisintä onkin, että viikonlopun aikana se sysää katsojatilastoja kolme viikkoa hallinneen Avengers: Infinity War -hitin kärkipaikalta.

Toimituksen suosikiksi uutuuksien joukosta kohosi kuitenkin todellisempi, väkivallaltaan ja seksuaaliselta häirinnältään valitettavan realistisempi ja siksi ahdistavampikin tapaus, norjalaisdraama Mitä meistä puhutaan. Perheen vanhan ja uuden kotimaan ja niiden kulttuurien välillä tasapainoileva teini ylittää rajan, jolloin perheen kasvojen pelastaminen nousee rakkautta tärkeämmäksi asiaksi.

Viikon kolmas uutuus, Tottelemattomuus, käsittelee käytännössä samaa teemaa kuin Mitä meistä puhutaan. Siinä Rachel Weiszin esittämä nainen palaa ortodoksijuutalaiseen yhteisöön, jonka on vuosia aikaisemmin jättänyt taakseen, koska ei ole voinut elää sen ehdoilla. Se on kuitenkin tarkoittanut siteiden katkaisemista perheenjäseniin ja ystäviin. Mutta ovatko ne silti täysin poikki – vai voivatko ne mennä lisäksi myös solmuun?

Lisää luettavaa