Toimituksen suosikit: Oscar-toivon Synkin hetki on saapunut

Teattereihin saapuu viikonlopuksi kolme uutta elokuvaa, joista kahden pääosissa näytelleet kisasivat jo Golden Globe -gaalassa parhaan miesnäyttelijän palkinnosta. Toista onnisti, toista ei.

19.1.2018 11:20

1980-luvulta lähtien roolisuorituksillaan säväyttänyt Gary Oldman on päässyt paistattelemaan isojen elokuvagaalojen valokeiloissa vasta viime aikoina. Vuonna 2012 hän oli Oscar-ehdokas Pappi lukkari talonpoika vakooja -elokuvan pääosasta, mutta voitto meni The Artistin Jean Dujardinille. Aikaisemmin tänä vuonna Oldman sai jo Golden Globen roolistaan Winston Churchillina Synkin hetki -elokuvassa.

Oldmanin ehdokkuus tämän vuoden Oscareissakin on käytännössä jo varma, ja nyt on mahdollisuus käydä katsomassa onko roolisuoritus myös kultapystin arvoinen. Episodin toimituksen mielestä on.

Hugh Jackman oli Oldmanin kanssa samaan aikaan Oscar-ehdokkaana Les Misérablesin pääosastaan. Tänä vuonna hän kilpaili uudella musikaalillaan The Greatest Showman myös Golden Globe -gaalassa, mutta siinä missä Oldman voitti ”vakavien” draamojen kategoriassa, Jackman sai ”hömppäsarjassa” tunnustaa paremmakseen The Disaster Artistin James Francon.

Koska Oscareissa ei ole kahta elokuvakategoriaa ja siellä kevyempi tarjonta ei yleensä juhli, on epätodennäköistä, että ehdokkuus tänä vuonna osuisi Jackmanin kohdalle. Värikäs ja vauhdikas ja perheystävällinen musikaaliversio sirkustirehtööri P.T. Barnumin elämästä on joka tapauksessa siis nyt myös Suomen ohjelmistossa.

Jackman on sentään juontanut Oscar-gaalan, joten eikö se voida jo laskea jonkinlaiseksi voitoksi. Toisaalta myös Franco on toiminut Oscar-juontajana, ja mitä vähemmän siitä puhutaan, sen parempi…

Viikonlopun kolmas uutuus on onnenpotku kaikille, jotka eivät halua katsoa ”tylsiä taide-elokuvia, koska niissä on liian vähän tissejä”. Veteraaniohjaaja Jacques Doillonin Rodin-elämäkertaelokuvassa ranskalainen kuvanveistäjä Auguste Rodin leipoo niitä ja savea enemmän kuin tarpeeksi.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia