Toimituksen suosikit: Tekoverenpunainen viikonloppu

Viikonlopun neljästä uutuudesta yksi syöksyi suoraan Episodin toimituksen suosikkien kärkeen. Lähinnä se johtui siitä, että remasteroidun leffan oli nähnyt vain kaksi nostalgista kauhufania.

14.9.2018 15:17

Deep Red – Verenpunainen kauhu on italialaisen Dario Argenton vuonna 1975 ilmestynyt murhamysteeri. Aikaisemmin verisiä jännityselokuvia ohjannut kulttisuosikki siirtyi sen myötä kauhuelokuviin, ja jo Deep Redissä on nähtävissä rutkasti slasher- ja gorekauhun elementtejä.

Nyt elokuva saapuu remasteroituna valkokankaille, joille se ei aikoinaan päässyt. Heleä veri on aikansa tekoverta tyypillisimmillään, mutta tärkeintä elokuvassa onkin tyylikkyys, jolla sitä vuodatetaan.

Uusista tuotannoista toimituksen suosiksiksi kipusi klassisten lastenkirjojen kirjoittaja Astrid Lindgrenin nuoruusvuosista kertova Nuori Astrid. Se keskittyy aikaan ennen menestystä kirjailijana ja kertoo aurinkoisia lastenseikkailuja tehneen Lindgrenin vähemmän iloisista ajoista.

Papillon on uudelleenfilmatisointi vuoden 1973 suositusta filmatisoinnista. Se tosiaan kopioi esikuvaansa välillä kuva kuvalta, mutta ei yllä samanlaiseen tunnelmallisuuteen. Tarinan vahvuus kuitenkin kannattelee kertomusta kamaliin oloihin tuomitusta miehestä, jota vankilan ankeus ei lannista.

The Predator pyrkii käynnistämään uusiksi kasariviihteen toimintaklassikon. Shane Black olisi ollut oikea mies sitä tekemään, mutta mitä ilmeisimmin studion väliintulo onnistuu sotkemaan lopputulosta.

Deep Red – Verenpunainen kauhu -traileri:

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia