Toimituksen suosikit: Totuus vuoden 2021 katsotuimmista elokuvista

Laitoimme vuoden 2021 katsotuimmat elokuvat järjestykseen Episodin toimituksen niille vuoden varrella Toimituksen suosikit -taulukkoon antamien tähtien perusteella.

14.1.2022 11:38

Taulukkoon otettiin 30 vuoden 2021 katsotuinta elokuvaa. Elokuvan sijoitus katsojatilastoissa on mainittu suluissa nimen jälkeen.

Lisäksi mukana on kolme uutuuselokuvaa, jotka ovat koronarajoituksista huolimatta uskaltautuneet ohjelmistoon vuodenvaihteessa tai sen jälkeen. Ne ovat Annette-musikaali, toimintaseikkailu The King’s Man sekä kotimainen farssi 70 on vain numero, joka tulee varsinaiseen ensi-iltaan myöhemmin tämän vuoden aikana. Tällä hetkellä sen ensi-illaksi on kaavailtu 25. helmikuuta.

Lopulta taulukosta jäi pois kuusi nimikettä, jotka vain yksi Episodin toimituksen jäsen oli ehtinyt nähdä vuoden sisällä. Niistä animaatioelokuvat The Boss Baby: Perhebisnes ja Ryhmä Hau -elokuva sekä kotimainen nuortenseikkailu Pertsa ja Kilu saivat kolme tähteä. Katsojatilastoissa ne olivat pärjänneet hyvin: Ryhmä Hau oli 7. katsotuin, Pertsa ja Kilu sijalla 10 ja The Boss Baby heti perässä sijalla 11.

Katsojatilastojen kutonen, Syke-elokuva: Hätätila sai sen ainoana nähneeltä toimittajalta kaksi tähteä. Sijoille 17 ja 27 katsojia laskien sijoittuneet kotimainen jännärileffa Sorjonen: Muraalimurhat ja ya-draama After We Fell saivat kumpikin tyytyä vain yhteen tähteen.

Vuoden 2021 ylivoimaisesti katsotuin elokuva, yli 620 000 katsojaa kerännyt Daniel Craigin viimeinen James Bond -toiminta 007 No Time to Die pärjäsi hyvin myös toimituksen silmissä. Tosin taulukosta jäi uupumaan siihen kriittisemmin suhtautuvien toimittajien tähtiä.

Muuten isoimmat erot nähtiin taulukon ylä- ja alapäässä. Vuoden 2021 kolmanneksi katsotuin elokuva Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily jätettiin tylysti toimituksen listalla viimeiseksi tähtikeskiarvolla 1,6.

Toimitus nosti suosikeikseen 30 katsotuimman elokuvan häntäpäätä. Nelosena ja kolmosena paistattelevat Nomadland ja Yhdet vielä olivat juuri ja juuri katsojatilaston Top 30:ssa. Hienoinen yllättäjä, taidehitti Isä pärjäsi hyvin kummallakin listalla, mutta kotimainen dokumentti Tunturin tarina kuuluu korona-ajan suuriin kärsijöihin. Rajoitukset ovat iskeneet pahasti sen potentiaaliseen katsojakuntaan, eikä se ole päässyt sarjan aikaisempien osien, Metsän tarina ja Järven tarina, tasalle. Toki se siltikin pinnisteli tiensä katsotuimpien elokuvien joukkoon.

Lohdutuksena Tunturin tarina lunasti kärkipaikan Toimituksen suosikit -taulukossa. Tosin sen oli ehtinyt nähdä vain pari toimittajaa, jolloin sen viiden tähden saalis korostui keskiarvossa. Useinhan tulos tasaantuu sitä enemmän mitä useampia arvioijia on. Sen näkee esimerkiksi sellaisissa mielipiteiden jakajissa kuin The Suicide Squad: Suicide Mission ja Free Guy. Ne saivat tähtiä laidasta laitaan mutta sijoittuivat tilastollisesti keskikaartiin.

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia