Tom Hanks ottaa kantaa Forrest Gump -kritiikkiin ja kuinka se voitti Oscareissa: ”Pulp Fiction on mestariteos, siitä ei ole epäilystä”

Näyttelijä puhuu menestyselokuvastaan.

26.11.2022 23:30

Oscar-voittaja Tom Hanks antoi The New York Timesille haastattelun, jossa otti kantaa Forrest Gumpin saamaan kritiikkiin.

Elokuva on herättänyt vahvoja tunteita jo sen julkaistusta lähtien. Sitä pidetään ”boomer-nostalgiana” ja samana vuonna oli useita elokuvia, jotka olisivat monien mielestä ansainneet parhaan elokuvan Oscarin enemmän kuin Gump. Ehdolla oli sen lisäksi Pulp Fiction, Avain pakoon, Neljät häät ja yhdet hautajaiset, sekä Quiz Show.

”Joka vuosi julkaistaan artikkeli, jossa sanotaan, että Pulp Fictionin olisi pitänyt voittaa Oscar parhaasta elokuvasta sinä vuonna. Se on mestariteos, siitä ei ole epäilystä”, Hanks sanoi.

”Ongelma Forrest Gumpissa on se, että se tuotti miljardi dollaria. Jos olisimme tehneet vain menestyneen elokuvan, Robert Zemeckis ja minä olisimme olleet neroja. Mutta koska teimme erittäin menestyneen elokuvan, olimme pirullisen neroja. Onko se huono ongelma? Ei, mutta on kirjoja, jossa listataan kaikkien aikojen parhaita elokuvia, eikä Forrest Gump ole listoilla, koska se on vain typerä nostalgiahyppy.”

Lisää luettavaa