Top Gun: Maverickiin tehtiin poliittinen muutos, jotta elokuva julkaistaisiin Kiinassa – lopulta kohtaus muutettiin takaisin alkuperäiseen muotoonsa

Ennenkuulumaton temppu. Onko tämä poliittinen kannanotto kiinalaista politiikkaa kohtaan?

Tom Cruisen esittämä Pete ”Maverick” Mitchell on tehnyt paluun valkokankaille. Top Gun: Maverick on jättimenestys, vaikkei elokuvaa ilmeisesti edes julkaista Kiinassa.

Ensimmäisessä elokuvassa Maverickin lentäjäntakissa nähdään Japanin ja Taiwanin liput, mutta Top Gun: Maverickin trailerilla liput on muutettu aivan muuksi, jotta elokuvalle saataisiin Kiinan ensi-iltapäivämäärä.

Tarkkasilmäiset katsojat ovat kuitenkin huomanneet, että teatteriversiossa Maverickin takkia koristavat taas tutut liput.

Hongkongilaiskriitikko Ho Siu Bun ihmettelee asiaa, sillä Kiina on nykyään todella tärkeä markkina-alue Hollywoodille: ”Tämä on ennenkuulumatonta. Isot elokuvat ovat muokanneet elokuviaan Kiinan markkinoita varten. Vaikka kyseessä on yksinkertainen kohtaus, on sen muokkaaminen kallista. Emme tiedä miksi kohtaus palautettiin ennalleen.”

Cruise ei olisi alkujaan edes halunnut käyttää ikonista takkiaan, koska ei löytänyt tarinallista syytä sille. Lopulta päädyttiin kompromissiin ja siitä tehtiin Maverickin onnenkalu.

Alla elokuvan traileri.

YouTube video

Lähde: Cinemablend

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut