Toy Story 4 joutui kriitikoiden hampaisiin: ”Se on rasistinen!”

Leffa nähdään meillä vasta 6. syyskuuta. Maailmalla se on jo pyörinyt viikon verran.

Osa elokuvakriitikoista on väläyttänyt ajatusta siitä, että Toy Story 4 on rasistinen, koska siinä ei ole tarpeeksi diversiteettiä. Osa kriitikoista kutsuu elokuvaa rasistiseksi, antifeministiseksi ja ableistiseksi (vammaisten vastainen), koska se ei ole tarpeeksi monimuotoinen.

Kriitikko Stella Duffy aloitti keskustelun väittämällä, että Pixar-elokuvassa on aivan liian vähän etnisiä vähemmistöjä ja vammaisia hahmoja.

Glam Africa Magazinen toimittaja Afua Adom taas puolustaa elokuvaa. Hän sanoo, etteivät sitä haukkuvat kriitikot ole ymmärtäneet elokuvaa laisinkaan, eikä sitä, minkälaisia etnisten vähemmistöjen ongelmat oikeasti ovat.

– Mielestäni ihmiset eivät ymmärrä Toy Storya – se on tarina leluista. Siinähän on aivan tarpeeksi monimuotoinen hahmokavalkadi. Elokuvassa nähdään muun muassa marsilainen, dinosaurus ja Mr. Potato Head, Adom kertoi Good Morning Britainin haastattelussa.

Hänen mielestään keskustelu Toy Storyn ongelmista vie huomion oikeiden näyttelijöiden monimuotoisuusongelmista.

Monen kriitikon mielestä elokuvan suurin ongelma on siinä, ettei yksikään elokuvan päähahmoista ole tummaihoinen.

Ja kuitenkin ainakin afroamerikkalainen koomikkopari Jordan Peele ja Keegan-Michael Key toimivat kahden uuden hahmon ääninä.

Lue lisää Daily Mailista.

Aiheeseen liittyvät jutut