Uskotko tätä? Läheltä piti, ettei Painajainen Elm Streetistä tullut Disney-elokuva

Idea uniin tunkeutuvasta arpinaamasta oli liian monimutkainen vuonna 1984.

2.1.2023 14:00

Wes Cravenin Painajainen Elm Streetillä (1984) on tänä päivänä kaikkien tuntema kauhuklassikko. 38 vuotta sitten Cravenilla oli kuitenkin vaikeuksia myydä ideaa elokuvastudioille.

Toisin kuin genren aiemmat merkkiteokset Perjantai 13. päivä ja Halloween, Elm Street ei ollut suoraviivainen slasheri. Ajatus uniin tunkeutuvasta arpinaamasta oli verrattaen mutkikas ja sisälsi paranormaaleja elementtejä.

Tämän vuoksi koko perheen elokuvastudio Disney kiinnostui ideasta. Ehtona oli – vähemmän yllättäen – siivota elokuvasta pahin goremättö ja tehdä siihen onnellinen loppu. Freddy Krugerista tuli tehdä harmittomampi, stereotyyppinen hirviö, jotta elokuvan ikärajaksi voitaisiin laittaa K-13.

45-vuotias Craven ei kuitenkaan vuonna 1984 ollut mikään ummikko elokuva-alalla, joten hän älysi ohittaa Disneyn tarjouksen. Lopulta goremättö ja Robert Englundin Freddy Kruger jäivät elokuvaan, ja sen julkaisi New Line Cinema.

Ratkaisu oli oikea, sillä Painajainen Elm Streetillä tuotti 1 miljoonan budjetillä yhteensä 57 miljoonaa maailmanlaajuisesti.

Lähde: Screenrant.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia