Venäläinen voimannostajanainen haastaa Arnold Schwarzeneggerin taannoisen Ukraina-videon takia – luvassa sakeaa settiä

Myös tämä video todistaa sen, kuinka eri ihmiset elävät aivan erilaisissa todellisuuksissa.

29.3.2022 17:31

Venäläistä propagandaa on nyt liikenteessä Ukrainan sodan takia. Venäjällä vallitsee aivan toisenlainen kuva Venäjän sotajoukkojen ja Putinin toimista Ukrainasta. Propagandan mukaan Venäjä suorittaa oikeutettua erikoisoperaatioita Ukrainassa, koska maan venäläiset ovat joutuneet natsien järjestelmällisen kansanmurhan kohteeksi.

Arnold Schwarzenegger julkaisi joku aika sitten videon, jossa hän puhutteli Putinia. Video levisi kulovalkean tavoin internetissä. Iso-Arska vaatii videolla Putinia lopettamaan hyökkäyksen.

Nyt 22-vuotias voimannon maailmanmestari Marjana Naumova on haastanut Arskan videon.

– Herra Schwarzenegger. Muistatkin varmasti minut. Tein vuonna 2015 maailmanennätyksen penkkipunnerruksen maailmanennätyksen ollessani vain 15-vuotias. Onnittelit silloin minua ja kyselit Venäjästä. Itkin onnesta. Vaikutit todella mukavalta ja älykkäältä. En kuitenkaan voinut pysyä kodissani Moskovassa, kun Ukraina julisti sodan Donbassiin.

Tässä pääsemmekin venäläisen propagandan ytimeen. Venäjä ei ole oman virallisen tarinan mukana hyökännyt Ukrainaan vuonna 2014, vaikka Donbassin alue kuuluu Ukrainalle.

Naumova kävi Donbassin alueelle tekemässä humanitaarista työtä ja sai paikallisilta lapsilta läjän kirjeitä vietäväksi Schwarzeneggerille. Arska oli ottanut kirjeet vastaan ja antanut ne avustajalleen. Naumova ei pitänyt tästä.

– Sinä teit videon, joka on kuin jostain toisesta todellisuudesta. Donetskissa on muistomerkki niille kuolleille lapsille, jotka Ukrainan joukot ovat tappaneet. Terminaattori ei todellakaan pelastanut tai auttanut näitä lapsia.

Naumova ihmettelee samalla, miten Schwarzenegger voi väittää, ettei Ukrainassa ole natseja tai että Venäjä oikeastaan edes sotii Ukrainassa.

– Ymmärrän kyllä miten vaikea tällaisia asioita on käsittää tuhansien kilometrien päästä tapahtumista. Ukrainan natsit ovat nimenneet katuja natsirikollisten mukaan. Ukraina julisti sodan Donbassin väestöä vastaan. Russofobia on yhtä tuomittavaa kuin antisemitismi.

Naumova kutsuu samalla Arskan vierailemaan sota-alueelle, jotta voisi itse nähdä mitä Ukrainassa tapahtuu.

Että sellainen viesti sitten.

Katso alta Naumovan video.

Lisää luettavaa