Minkä kappaleen Vesku Loiri esittää kesäiseen Lappiin sijoittuvassa elokuvassa? Ilmiselvä vastaus selviää puolentoista tunnin kohdalla

IMDb-arvosana 6,8.

Vuonna 2019 valmistunut Mestari Cheng on kiinalais-suomalainen yhteistuotanto.

Isä ja poika suuntaavat Shanghaista Kittilän yöttömään yöhön menetyksen tuskaansa pakoon. Kotimainen baarimenu ei säväytä, joten Cheng-pappa päättää turistien ja paikallisten iloksi kohottaa ravintolan tasoa loihtimalla gurmee-tason sapuskoja.

Vähän romantiikkaa sekaan höystettynä perisuomalaisilla manöövereillä sekä makeutetuilla Lapin matkailumontaaseilla, ja keitoksen ainekset ovat kasassa.

Ohjaaja Mika Kaurismäellä on silmää nykyajan ilmiöille ja lappilaiselle mentaliteetille. Chu Pak Hong esittää vastuullista kasvattajaa, joka uhraa elämänsä lapsensa eteen. Toista pääosaa esittävä Anna-Maija Tuokko on kituuttelevan ravintolan omistaja.

Paikallisina kylänviisaina nähdään konkarinäyttelijät Vesa-Matti Loiri ja Kari Väänänen. Väänäsellä on edelleen hyvin komiikan ilmaisu hallussa. Elokuvan loppupuolella, siinä puolentoista tunnin kohdalla Loiri pääsee esittämään klassikkokappaleensa Lapin kesän. Eikä siinä mitään, sopiihan laulu tilanteeseen mainiosti.

Hauskaa sanailua kaivattiin Episodin ensi-ilta-arviossa enemmänkin, mutta Mestari Cheng sai silti neljä tähteä:

Mestari Cheng yhdistää Suomen luonnon ja kiinalaisen ruoan, minkä myötä elokuva on todella kaunista katsottavaa. Kesäistä Lapin luontoa, niin tuntureita, poroja kuin järvimaisemiakin, hyväillään viipyilevästi kameran linssillä, eikä yläilmaotoksissa säästellä. Mestari Chengin tarina on universaali ja todennäköisesti kantaa hyvin kulttuurirajojen yli, Miia Hartikainen kirjoitti.

Mestari Cheng esitetään nyt TV2-kanavalla kahteen otteeseen:

  • Ti 28.06.2022 klo 21.00
  • La 09.07.2022 klo 15.25

Elokuvan voi katsoa Areenasta 15.7.2022 saakka. Mestari Cheng kuuluu tällä hetkellä myös HBO Maxin valikoimiin. Katso traileri alta.

YouTube video