Vesku Loirin virallinen elämäkerta sai kansikuvan ja julkaisupäivän – Lue mestarin kommentti tulevasta kirjasta!

Vuoden odotetuin kirja?

20.3.2019 10:00

Näyttelijälegenda Vesa-Matti Loiri ei esittelyjä kaipaa. Mika Kaurismäki ohjasi hänen elämästään dokumentin Vesku vuonna 2010, jonka piti ajaa elämäkerran asia. Loiri kuitenkin muutti mielensä, kun Jari Tervo halusi kirjoittaa kirjan.

”Pitkään ja hartaasti mietittyäni päätin kertoa Jarille kaiken. Kenenkään muun mukaan en olisi lähtenyt”, Loiri kertoo Otavan tiedotteessa. Otavan sivut lupaavat, että kirja tulee olemaan laaja elämäkerta taiteilijasta, ja että sivuja olisi noin 6oo.

Tervo lupaa Twitterissä, että kirja julkaistaan syyskuun 12. päivä, samalla kun julkaisi kuvan kirjan kannesta Kuva ja tviitti katsottavissa alta.

Loirista on kirjoitettu kirja myös aiemminkin, mutta se ei saanut taiteilijan itsensä hyväksyntää. Petri Nevalainen kirjoitti epävirallisen elämäkerran Saiskos pluvan, Vesa-Matti Loiri vuonna 2010. Vuonna 2016 puolestaan Timo Kiiskinen kirjoitti kirjan Pyhät tekstit: Syntytarina, jossa paneuduttiin Loirin kanssa heidän samana vuonna julkaisemaan albumiin Pyhät tekstit.

Kuva elokuvasta Uuno Turhapuro muuttaa maalle

Lisää luettavaa