Veteraaninäyttelijä Frank Langella väittää cancelointiaan epäreiluksi – tästä se johtui

Langella kertoo itse mitä kuvauksissa tapahtui.

Frank Langella sai hiljattain potkut Netflixin Usherin talon häviön tv-tuotannosta. Langellla näytteli tässä Edgar Allan Poen klassiseen tarinaan perustuvassa, Mike Flanaganin tekemässä sarjassa Usherin suvun patriarkkaa, Roderick Usheria.

Langella ei ole tyytyväinen potkuihin. Häntä syytetään seksuaalisesta häirinnästä ja sopimattomasta käytöksestä.

Nyt hän on vihdoin valmis kertomaan tapahtuneesta.

– Minut canceloitiin. Ihan tuosta vain, Langella kertoo.

– Kuvasin maaliskuun 25. päivä rakkauskohtausta tämän näyttelijättären kanssa, joka esittää sarjassa nuorta vaimoani. Olimme täysissä pukeissa. Istuin sohvalla, hän seisoi edessäni. Ohjaaja huusi poikki. Näyttelijätär sanoi heti, että kosketin hänen jalkaansa. ”Se ei kuulunut kohtaukseen.” Sen jälkeen hän ryntäsi ulos kuvauksista. Ohjaaja ja intiimikoordinaattori seurasivat hänen perässään.

– Yritin seurata heitä, mutta minun käskettiin antaa näyttelijättärelle tilaa. Odottelin siinä tunnin verran, jonka jälkeen minulle kerrottiin, ettei hän ole tulossa takaisin ja kuvaukset päättyivät siihen.

Langella kertoi, ettei toiminut kuten intiimikoordinaattori kertoi. Miehelle kerrottiin minne hänen pitäisi laittaa kätensä, mutta hän ei totellut niin absurdia ohjetta.

– Se oli rakkauskohtaus kameran edessä. He yrittivät määräillä minun käteni liikkeitä. Se on naurettavaa. Se tuhoaa kaiken vaistonvaraisen naäyttelemisen ja spontaaniuden, Langella kertoo.

– Näistä minua nyt syytetään: 1. ”mauttomasta vitsailusta”, 2. ”hän kutsui minua välillä beibeksi tai kullaksi”, 3. ”hän halasi minua ja kosketti olkapäätäni.” Mielestäni pääosaesittäjän tehtävänä on pitää kuvaukset mukavina ja ystävällisinä.

84-vuotias veteraaninäyttelijä kutsuu vastapuolen käyttäytymistä asiattomaksi.

– Menetin tämän takia kaiken, ehkä jopa tulevat työni. Netflix antoi minulle potkut kolmen kuukauden työn jälkeen, kun kuvauksia oli enää kolme viikkoa jäljellä. Minulle ei ole maksettu palkkiota työstäni. Kauhein asia on kuitenkin se, että minun maineeni on nyt pilattu. Tämä ei todellakaan ole reilua. Ei se vain ole. Tämä ei ole amerikkalaista, Langella sanoo.

Netflix palkkasi Langellan tilalle Bruce Greenwoodin.

Lähde: Film News

Aiheeseen liittyvät jutut