Viaplayssa on nyt takuuvarmaa viihdettä tarjoava rikosleffa vuodelta 2015 – juonesta tulee mieleen Tom Hanks -leffa

IMDb-arvosana on 6,6.

20.11.2021 07:30

Elisa Viihde Viaplayn valikoimassa on nyt elokuva Run All Night (2015).

Jimmy ”Haudankaivaja” Conlon on tuottelias palkkamurhaaja ja mafiapomo Shawn Maguiren pitkäaikainen ystävä Brooklynista. Menneisyydessä tehdyt synnit vainoavat Jimmyä, samoin kuin sinnikäs etsivä, joka on ollut hänen kintereillään jo 30 vuotta. Viime aikoina parhaat päivänsä nähnyt gangsteri on löytänyt ainoan lohtunsa viskilasin pohjalta. Kun Jimmyn isästään vieraantunut poika Mike joutuu mafian tähtäimeen, täytyy Jimmyn valita rikollisperheensä ja vuosia sitten hylkäämänsä oikean perheen väliltä. Jimmylle avautuu mahdollisuus sovittaa vanhat syntinsä suojelemalla poikaansa, jotta tämä välttyisi samalta veriseltä kohtalolta, jonka Jimmy uskoo pian itse kokevansa. Jimmyllä on yksi yö aikaa korjata virheensä ja päättää, kenelle hän on lojaali.

Elokuvan juonesta voi halutessaan löytää yhtymäkohtia Sam Mendesin ohjaamaan Tom Hanks -elokuvaan Matkalla Perditioniin. Myös siinä rikollinen joutuu kahnauksiin pomonsa kanssa – jälkikasvun liittyessä tiiviisti tapahtumiin.

Episodin neljän tähden arvostelussa tuumittiin seuraavasti:

”Vaikka Run All Night keittää action-soppansa genren perusraaka-aineista, on se silti yksi parhaita lähivuosien toimintapainotteisia draamaelokuvia. Paljosta voidaan kiittää elokuvan ohjaajaa, espanjalaista Jaume Collet-Serraa, joka on aiemmin ohjannut muun muassa Neesonin tähdittämän, viime vuonna julkaistun keskinkertaisen Non-Stopin sekä yhden lähivuosien parhaimpiin kuuluvan kauhuelokuvan, Ottolapsen (2009).”

Ohjaajana toimii Jaume Collet-Serra. Pääosissa nähdään Liam Neeson, Ed Harris sekä Joel Kinnaman. Alla traileri.

Lue myös: Viaplayhin lisättiin Liam Neesonin tositapahtumiin perustuva leffa – tätä et ehkä ole nähnyt! – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia