Vielä hetken Netflixissä: 4 tähden scifitrilleri näyttää millainen on narsisti – leffa alkaa keskeltä toimintaa

IMDb-arvosana on 7,1.

29.9.2022 04:00

Netflixin valikoimassa on vielä hetken elokuva The Invisible Man (2020). Leffa tekee pintapuolisen katsauksen narsistiseen persoonallisuushäiriöön.

Cecilia Kass asuu upeassa unelmatalossa meren rannalla aviomiehensä kanssa. Tästä talosta hän haluaa päästä pois, samoin kuin fyysisesti ja henkisesti väkivaltaisesta suhteestaan teknologiamiljardööri Adrian Griffinin kanssa. Cecilia pakenee talosta pitkään haudotun suunnitelman mukaisesti keskellä yötä sisarensa, ystävänsä ja teini-ikäisen tyttärensä avulla.

Elokuvassa kuvataan aika mielenkiintoisella tavalla joitakin narsistisen persoonallisuushäiriön piirteitä, ja miten narsisti pyrkii hallitsemaan uhriaan. Tarina näyttää myös, miten uhri jää joskus hyvin pitkälle yksin, koska läheiset ja viranomaiset eivät oikein ymmärrä mistä on kyse.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

”Mikä parasta, tunnelma ei rakennu äkkipelästyksiin, jotka toimivat loogisesti tarinan ehdoilla. Vainoharhainen tunnelma kehittyy, ja ensimmäinen kunnon veriteko oikeasti hätkäyttää. Tyylitaju pettää vasta roiskeen yltyessä turhan pitkäksi ja itseään toistavaksi toimintakohtaukseksi.”

Näyttelijöinä Elisabeth Moss, Aldis Hodge, Storm Reid, Michael Dorman, Harriet Dyer sekä Oliver Jackson-Cohen. Ohjauksesta vastaa Leigh Whannell.

Whannell halusi aloittaa elokuvan heti ”toiminnan keskeltä” kertomatta sen enemmän taustatarinaa Ceciliasta. Hän halusi saada yleisön kokemaan ja tuntemaan kaiken Cecilian kautta. Whannell sanoi myös olleensa onnekas saadessaan Elisabeth Mossin rooliin, koska hän on hyvä kommunikoimaan yleisölle sanomatta mitään.

Elokuva poistuu suoratoistopalvelusta 19.10.2022. Alla traileri.

Lue myös: Nyt Viaplayssa: Erinomainen leffa uskonnon ja tieteen vastakkainasettelusta – uskomaton yksityiskohta tähtitaivaassa – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa