Vielä hetken Netflixissä: Loistava koko perheen elokuva – ”koko lailla täydellinen”

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 97.

30.11.2023 19:00

Paddington (2014) poistuu Netflixistä 14. joulukuuta.

Paul Kingin ohjaama ja kirjoittama koko perheen elokuva perustuu Michael Bondin Karhuherra Paddington -tarinoihin.

Elokuvassa Paddington matkustaa Perun perukoilta Lontooseen etsimään uutta kotia. Marmeladivoileipiä rakastava karhuherra päätyy Paddingtonin juna-asemalle, kaulassaan lappu: ”Huolehtikaa tästä karhusta. Kiitos.”. Ystävällinen Brownin perhe nimeää karhun Paddingtoniksi ja antaa sille tilapäisen kodin. Paddington osoittautuu luonteeltaan kohteliaaksi ja avuliaaksi, mutta sen uteliaisuus ja kömpelyys aiheuttavat lukuisia kommelluksia ja kiperiä tilanteita. Paddingtonin onni tuntuu kääntyneen, kunnes tämä erittäin harvinainen karhu kiinnittää museon eläintentäyttäjän huomion…

Paddingtonia ääninäyttelee Ben Whishaw, ja elokuvassa myös näyttelee Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters, Jim Broadbent, Peter Capaldi ja Nicole Kidman.

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 97. Episodin arviossa Paddington sai neljä tähteä.

”Aikuiskatsojalle Paddingtonissa on vauhtia liiankin kanssa, ja kierrätetyt ratkaisut nakertavat omaperäisyyden vaikutelmaa. Silti elokuva viihdyttää, hykerryttää ja liikuttaakin. Lastenelokuvana se on koko lailla täydellinen. Suvaitsevaisuutta ja erilaisuuden hyväksymistä puoltava sanoma on kääräisty suloisen pehmeään pakettiin”, kirjoitettiin arviossa.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia