Vihasitko iljettävää Irreversibleä, kammositko omituista Enter the Voidia? Tältä näyttää Gaspar Noén Climax

Ranskalainen Gaspar Noé on yksi rakastetuimpia ja vihatuimpia elokuvantekijöitä. Hänen työnsä ovat niin inhorealistisen ja/tai inhottavia, että yleensä aina joku poistuu teatterista kesken näytöksen.

Gaspar Noé on tehnyt omanlaisiaan shokkielokuvia jo 20 vuotta, vaikka Climax (Psyché) on kuitenkin vasta hänen viides elokuvansa. Luultavasti tämäkin onnistuu ravistelemaan erilaisia kulttuuripiirejä.

Vuonna 2015 sai ensi-iltansa Love, jossa on hc-pornoa. Enter the Void on taas omituinen huume-/kuolematrippi, Irreversible – syntiset esittelee katsojille kaikkien aikojen ahdistavimman raiskauskohtauksen ja Yksin kaikkia vastaan rikkoo luultavasti kaikki mahdolliset tabut.

Climax kertoo tanssijoista, jotka lähtevät kolmen päivän treenileirille keskelle synkkää metsää. Viimeisenä iltana pidetään bileet. Iso kulho sangriaa jaetaan tanssijoiden kesken. Yhtäkkiä omituinen hulluus valtaa ihmiset. Joku on huumannut boolin. Kuka se oli tai miksi? Kun hypnoottisen elektromusiikin tempo ja intensiivisyys kasvaa, myös erilaiset neuroosit ja psykoosit voimistuvat. Osa heistä leijuu paratiisissa, jotkut taas joutuvat syvimpään helvettiin…

Climaxin ensi-illasta ei ole vielä tietoa.

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut