Viimeinen Jedi pisti lippukassat valomiekallaan päreiksi – Disney suorastaan hukkuu rahataifuuniin

Star Wars: The Last Jedi on vain yksi niistä kaikista Disneyn jättileffoista. Yhtiö tekee sellaista tiliä, että tällaisilla vuosituotoilla voisi ostaa jo kohtalaisen ison valtion jostain syrjäseudulta.

17.12.2017 19:55

Jenkeissä The Last Jedi murskasi kaiken kilpailun. Leffa nappasi 220 miljoonaa dollaria lippukassoilla. Asiantuntijat kuitenkin uskovat, että katsojamäärät olivat korkeammat kuin ennakkoarviot, joten luku tulee mitä luultavimmin vain kasvamaan tästä.

Jos tulosta verrataan DC:n Justice Leagueen, niin The Last Jedi tienasi ensimmäisenä viikonloppunaan enemmän kuin DC:n supersankarirymistely on viidessä viikossa kerännyt jenkeissä. Hurja meininki.

Jenkkien kakkonen oli Ferdinand-animaatio. Joku jossain päätti kaikessa viisaudessaan pistää piirretyn härän tappelemaan Luke Skywalkeria ja kumppaneita vastaan. Hyvähän siitä ei seurannut, ja Ferdinand tienasi vain 13 miljoonaa dollaria avausviikonloppunaan USA:ssa.

Maailmanlaajuisesti The Last Jedi on 450 miljoonan dollarin lukemassa.

The Force Awakens tienasi Yhdysvalloissa avausviikonloppunaan 248 miljoonaa dollaria, joten kovinkaan kauaksi Viimeinen Jedi ei tästä jäänyt.

Disneyn kaksi muuta kassamagneettia eli Thor: Ragnarok ja Coco ovat tällä hetkellä tienanneet 842 ja 448 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Aivan hullu lukema Thorille. Kuka olisi uskonut?

Justice League jäi odotetusti katastrofilukemiin, ja on nyt tienannut vain 634 miljoonaa dollaria. Sillä tulee olemaan ongelmia tehdä edes 650 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Tappiota odotetaan tulevan noin sata miljoonaa dollaria.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa