Viisi faktaa joita et ehkä tiennyt Oscar-rohmu Dustin Hoffmanista

Arvostettu näyttelijä Dustin Hoffman on kaksinkertainen Oscar-voittaja elokuvista Kramer vastaan Kramer ja Sademies. Alla hiukan triviaa, jota et ehkä tähdestä tiedä.

1. Gene Hackmanin ja Robert Duvallin entinen kämppäkaveri

Hoffman tapasi kollegansa Gene Hackmanin, kun he aloittelivat uraansa Pasadena Playhouse -teatterissa. Molemmat näyttelijät muuttivat New Yorkiin ja Hoffman asusteli Hackmanin asunnossa, kunnes onnistui saamaan oman asuntonsa. Hoffmanista tuli myöhemmin Hackmanin ja Hoffmanin yhteisen ystävän, Robert Duvallin kämppis.

2. Guinnessin ennätys

Näyttelijä pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan roolistaan vuoden 1970 filmissä Pieni suuri mies. Hän sai tunnustuksen ”Suurin ikähaitari, jonka elokuvanäyttelijä on tulkinnut.” Näyttelijä esitti Jack Grabbia 17-vuotiaasta 121-vuotiaaksi.

3. Menetti sormenpäänsä kuvauksissa

Hoffman menetti sormenpäänsä tuolin hajottua Finding Neverland -elokuvan kuvauksissa vuonna 2004. Hän joutui kuvaamaan loppupäivän morfiinin vaikutuksen alaisena.

4. Toinen kuuluisa näyttelijä tarjoili

Robert de Niro paljasti Perhe on painajainen -elokuvasarjan kuvauksissa, että hän oli ollut vuonna 1969 Hoffmanin tarjoilijana ravintolassa New Yorkissa. De Niro muisteli Hoffmanin tokaisseen ensimmäiseksi: ”Minkälaista kampela on?”

5. Täti varoitti näyttelijän urasta

Nuori Dustin Hoffman ilmoitti perheelleen, että aikoo jättää Santa Monican opinnot ja liittyä Pasadena Playhouse -teatteriin tavoitellaakseen uraa näyttelijänä. Hänen tätinsä Pearl varoitti häntä: ”Et voi olla näyttelijä. Et ole tarpeeksi hyvän näköinen.”

Onneksi ei kuunnellut tätiä.

Kuva: Painajainen perheessä

Lähde: The Hollywood Reporter, Jspace News

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut