Voiko elokuva olla parempi kuin kirja? Keskusteluohjelman uusi kausi nyt Yle Areenassa

Kirja vs. Leffa -ohjelman toimittaja Jarmo Laitaneva. Kuva: Yle Kuvapalvelu.

Uudella kaudella on haluttu kiinnittää entistä enemmän huomiota teosten monipuolisuuteen.

Yle Puheen radio-ohjelma Kirja vs. Leffa on saanut uuden kauden. Ohjelmaa esitetään torstaisin Yle Puheella klo 14.02. Kaikki uudet jaksot on julkaistu tänään Yle Areenassa.

Ohjelmassa otetaan käsittelyyn merkittävä kirja ja siitä tehty filmatisointi. Uudella kaudella on haluttu kiinnittää entistä enemmän huomiota teosten monipuolisuuteen.

Realistisen pohdinnan lisäksi myös esimerkiksi sadut ja dystopiat auttavat hahmottamaan paikkaamme maailmassa, kerrotaan Ylen tiedotteessa.

Uutta kevät 2021 tuotantokaudella on Kirja vs. Leffa -sarjan äänimaisema, joka on nyt kokonaan Yleisradion soundipäällikön, säveltäjä Petri Alangon käsialaa.

Kahdessatoista jaksossa käydään tuttuun tapaan läpi kirjan ja elokuvan eroja, teosten teemoja sekä keskustelijoiden kokemuksia teoksista. Klassikoiden ja bestsellereiden lisäksi kaudella esitellään myös muuten kiinnostavia ja tärkeitä teospareja.

Kotimaisia teoksia käsittelyssä on useampia, eikä lasten- ja nuortenkulttuuriakaan ole unohdettu. Kaudella käsitellään myös sarjakuvaa ja siihen perustuvaa elokuvaa.

Uudet Kirja vs. Leffa -jaksot ovat Romeo ja Julia, West Side Story, Batman, Idän pikajunan arvoitus, Ready Player One, Pinokkio, Paholainen pukeutuu Pradaan, Solaris, Pelon maantiede, Twilight: Houkutus, Sodoman 120 päivää, Ikitie sekä Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja.

Ohjelman toimittaja on Jarmo Laitaneva, ja mukana on vaihtuvia vieraita: kriitikoita, tekijöitä ja muita elokuvatuntijoita. Paholainen pukeutuu Pradaan -teosparia käsittelevässä jaksossa vieraana on Episodin Jesse Raatikainen.

Aiheeseen liittyvät elokuvat