Voiko huippuvarmasta natsien sotavankilasta paeta? Keskiaikaiseen linnaan sijoittuva leffa lisättiin Netflixiin

IMDb-arvosana on 6,9.

8.2.2023 05:30

Päivitys 8. helmikuuta 2023 kello 18:35. Elokuva on nähtävissä palvelussa vain, jos käyttöliittymän kieleksi on valittu englanti. Tekstitykset ovat vain englanniksi.

Netflixissä on nyt sotaelokuva The Colditz Story (1955). Netflixiin lisättiin vastikään myös toinen takavuosien sotaleffa Murphyn sota.

Elokuvassa eri kansallisuuksia edustavat liittoutuneiden vangit yhdistävät voimansa. He punovat suunnitelman, jonka avulla he yrittävät paeta natsien huippuvarmasta sotavankilasta, joka sijaitsee keskiaikaisessa linnassa.

Ohjaajana Guy Hamilton. Näyttelijöinä John Mills, Eric Portman, Frederick Valk, Denis Shaw, Lionel Jeffries, Christopher Rhodes, Richard Wattis sekä Ian Carmichael. Alla traileri.

Colditz oli todellinen vankileiri toisen maailmansodan aikana. Sinne lähetettiin muun muassa vankeja, jotka olivat yrittäneet paeta jo aiemmin. Vangit olivat eri kansallisuuksien edustajia elokuvan tapaan.

Colditzissa oli sotavankeja monista eri maista kuten Puolasta, Ranskasta, Belgiasta, Alankomaista ja Kanadasta. Natsi-Saksa päätti toukokuussa 1943 sijoittaa sinne kuitenkin vain brittiläisiä ja amerikkalaisia upseereita.

Kapteeni Patrick R. Reid oli yksi onnistuneesti paennut vanki, ja hänet nähdään elokuvassa John Millsin näyttelemänä. Reid kirjoitti tarinastaan ja myös muiden pakoyrityksistä useita kirjoja. Elokuva perustuu hänen muistelmateokseensa The Colditz Story (1952).

Lue myös: Salma Hayekilla oli ongelma liian seksikkyytensä kanssa – pääsi toteuttamaan unelmansa siksi vasta nelikymppisenä – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa