Voiko leffa olla parempi kuin kirja? Siitä keskustellaan jälleen, kun Ylen podcast saa uuden kauden

Kirja vs. Leffa -ohjelman toimittaja Jarmo Laitaneva. Kuva: Yle Kuvapalvelu.

Uudet jaksot tupsahtavat tänään Areenaan.

Ylen Kirja vs. Leffa -podcast saa uuden kauden Yle Areenassa torstaina 21.10.2021.

Tällä kertaa mukana on muassa Hytti nro 6, kun käsittelyyn otetaan kaunokirjallisuuden Finlandia -palkittu teos ja Cannesissa Grand Prix -palkittu samanniminen elokuvasovitus.

Teoksista ovat keskustelemassa molempien teosten tekijät kirjailija Rosa Liksom ja ohjaaja Juho Kuosmanen. Erojen ja yhtäläisyyksien lisäksi jaksossa tekijät kertovat teostensa synnystä.

Yle Areenan lisäksi Kirja vs. Leffa -podcastia kuullaan myös radiosta, kun kuudennen tuotantokauden ensimmäinen jakso Jäähyväiset aseille tulee ulos Yle Puheelta tänään klo 14:02.

Uusia jaksoja riittää samalla ohjelmapaikalla jouluun saakka. Muut jaksot ovat The Dirt – Törkytehdas, Menetetty maa, Nälkäpeli, Norwegian wood, Pussikaljaromaani ja -elokuva, Yksin Marsissa, Tummien perhosten koti ja Sarjis vs. Leffa-jakso Watchmen – Vartijat.

Kolme vuotta täyttävä Kirja vs. Leffa -podcast jatkaa kahden erilaisen mutta toisiinsa kytkeytyvän taiteenlajin muotojen selvittelyä.

Yle Areenasta löytyy noin kahdeksankymmentä Kirja vs. Leffa -jaksoa, joissa on käsitelty klassikoita, bestsellereitä ja eri tavoin merkittäviä teospareja.

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat