Vuoden 1989 Batman-elokuva raivostutti Robin Williamsin – leffasta voi nauttia yöllä televisiosta

IMDb-arvosana on 7,6.

12.11.2022 18:03

Tim Burtonin ohjaama Batman vuodelta 1989 oli tummasävyinen supersankarielokuva jo ennen kuin tyylistä tuli muotia. Leffa on Batman-elokuvien parhaimmistoa ja itse asiassa monien suosikki.

Michael Keaton sopii kuin nakutettu Batmanin rooliin hiukan eksentrisenä miljardöörinä, joka tykkää pukeutua lepakkopukuun. Ja se Jack Nicholsonin Jokeri. Nicholsonin mainio suoritus sekopäisenä pahiksena on niin ikään kutkuttavaa seurattavaa.

Nicholson ei kuitenkaan ollut heti valmis Jokeriksi, vaan hänen houkuttelemiseen rooliin käytettiin tylyllä tavalla Robin Williamsia. Roolia tarjottiin Williamsille, koska Nicholson epäröi roolin vastaanottamista. Williams ehti jopa ottaa roolin vastaan.

Kun Nicholsonille sanottiin roolin menevän Williamsille, Nicholson päättikin lopulta napata roolin itselleen. Williams puolestaan loukkaantui temppuilusta ja kieltäytyi esittämästä Arvuuttajaa Batman Forever -elokuvassa. Hän myös kieltäytyi kaikista Warner Bros. -tuotannoista, kunnes häneltä pyydettiin anteeksi.

Nicholsonin kannatti ottaa rooli vastaan, sillä elokuva oli menestys ja hän sai osuuden sen tuotoista – peräti 60 miljoonaa dollaria. Alla traileri.

Lue myös: Miltäs kuulostaisi? Batman v Superman: Dawn of Justice elokuvalle harkittiin todella typeriä nimiä | Episodi.fi

Lähde: IMDB

Lisää luettavaa