Vuoden paras kotimainen elokuva jo nyt? Lapin sotaan sijoittuva Sisu on ”veret seisauttava elokuvakokemus”

Sisu tulee perjantaina ensi-iltaan.

26.1.2023 10:15

Jalmari Helanderin ohjaama sotaelokuva Sisu tulee perjantaina teattereihin. Kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla huomiota herättänyt ja jenkkilevitykseen myöhemmin tuleva Sisu saa Episodilta täydet viisi tähteä.

”Jalmari Helander on iskenyt napakymppiin. Lapin sotaan sijoittuva Sisu on toimintaelokuvan ystävän märkä uni. Jorma Tommila nostaa nyrkin pystyyn ja näyttää hampaat irvessä, millaista on suomalainen sisu”, arviossa kirjoitetaan.

Jorma Tommila esittää elokuvassa rosoista kullankaivajaa nimeltä Aatami. Lapin sodan äänet jylisevet ympärillä, mutta Aatami keskittyy kullan etsimiseen.

Vain pieniä kultahippuja tarttuu ensin Aatamin vaskooliin, mutta sitten hän iskee kultasuoneen. Aatami lähtee ratsain kuljettamaan kultaansa turvaan, mutta vastaan tulee natsien tuhopartio.

Arviossa Sisu halutaan julistaa vuoden 2023 parhaaksi elokuvaksi jo nyt.

Sisu on sen verran veret seisauttava elokuvakokemus, että on vaikea kuvitella minkään suomalaisen tuotannon ylittävän sitä pitkään aikaan.”

Helander on aiemmin ohjannut elokuvat Rare Exports ja Big Game, jotka herättivät myös laajaa huomiota kansainvälisesti.

Sisu nähdään elokuvateattereissa perjantaina 27. tammikuuta alkaen. Lue koko arvio tästä.

Lue myös: ”Tämä on prikulleen sitä, mitä haaveilin” – Jalmari Helander teki Lappiin sijoittuvan sotaelokuvan, jota ylistetään maailmalla

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia