Yle hankki rajattomat oikeudet tammikuussa kuolleen legendan elokuviin – Areenaan luvassa 40 ohjelman paketti

AOP

Herkkua kotimaisen elokuvan ystäville.

Yle uutisoi, että se on hankkinut rajattomat oikeudet kaikkiin tammikuussa kuolleen Jörn Donnerin elokuviin.

Paketti sisältää muun muassa klassikot Mustaa valkoisella, Naisenkuvia ja Miestä ei voi raiskata, sekä dokumentteja, kuten Perkele! Kuvia Suomesta.

Mikäli Yleisradio on todella saanut oikeuden kaikkiin Donnerin elokuviin, sieltä pitäisi löytyä myös erittäin harvinaisia varhaiselokuvia, kuten Poikkiparru ja Syyskuinen sunnuntai, joka toi Donnerille palkinnon Venetsian elokuvajuhlilla. Molemmat elokuvat ovat loistavia, mutta harvojen näkemiä elokuvia.

Alkuperäisen ensi-iltansa jälkeen esimerkiksi Poikkiparru on nähty televisiossa vain kahdesti, edellisen kerran melkein 40 vuotta sitten. Syyskuinen sunnuntai on Elonetin mukaan nähty vain kerran 35 vuotta sitten.

Paketti sisältää myös Jörn Donner Productionsin tuottamia elokuvia muilta ohjaajilta. Nämä pitävät sisällään muun muassa Mikko Niskasen Asfalttilampaat ja Lauri Törhösen Ameriikan raitti.

Tiistaina Yle Areenassa nähdään 40 ohjelman paketti, joka sisältää muun muassa Donnerin kymmenen fiktioelokuvaa ja kymmenen dokumenttia. Sieltä löytyy myös muiden ohjaajien elokuvia, joita Donner on ollut mukana tuottamassa.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut