Yön komedia on hölmö ja räävitön – kolmen tähden viihde ei kuitenkaan nouse ensimmäisen osan tasolle

IMDb-arvosana on 5,6.

Elokuvan Nuija ja tosinuija kaks (201) tarinassa on kulunut 20 vuotta Lloydin ja Harryn edeltävistä seikkailuista, mutta taas on aika ottaa erinäiset kulkupelit alle ja lähteä metsästämään Harryn tytärtä, jotta tämä voisi luovuttaa munuaisensa sairaalle isälleen. Tytär pitää ensin löytää, sillä äiti on antanut tyttären adoptoitavaksi.

Pääosissa Jim Carrey, Jeff Daniels, Rob Riggle, Kathleen Turner  sekä Laurie Holden. Ohjaus Bobby Farrelly ja Peter Farrelly.

Episodin arvostelussa elokuva sai kolme tähteä:

”Huumori on yhtä hölmöä ja räävitöntä kuin ennenkin. Nuija ja tosinuija kaks on sympaattinen ääliökomedia, vaikka se ei aiheutakaan samanlaisia repeilyjä kuin alkuperäinen. Tyyli on kuitenkin edelleen tallella kaikkine navanalus-, toiletti- ja pieruhuumoreineen. Ne jotka pitivät Jim Carreyn 90-luvun elokuvista, ovat varmaan ainakin tyylilajiin tyytyväisiä.”

Rob Rigglen kokovartalomaaliin ei käytetty tietokonegrafiikkaa. Kesti kuusi tuntia maalata ja sulauttaa hänet tarkasti myyntiautomaattiin. Elokuva on myös HBO Maxissa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ma 20.06.2022 klo 01.00, Nelonen

Lue myös: Nyt C Moressa: Mainio leffa ei menestynyt – pääsikin aliarvostetuimpien komedioiden listalle – Episodi.fi

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut